Sitene Ekle | Arsiv | Iletisim | Anasayfam Yap | Sık Kullanilanlara Ekle
06 Ocak 2009 Salı

Yazarlarımız
Rüştü AYDIN
İstiyoruz Desinler….
Habibe AYDIN
Nöbet
Mehmet Reşat ATA
Yıl 2009 Istikbal Gazetesi
Şadan KÖSE
Olmamalı
Duygu SUCUKA
İsrail Devleti’nin Kuruluşu BOP'un Başlangıcı mıdır?
Ahsek AK
502 denilince…
Ramazan KARAMAN
Tabiatın Dirilişi
Rıfat KARA DUMAN
ELİ ÖPÜLECEK ÖĞRETMEN
Sabahattin İSMAİL
2009’de bizi bekleyen tehlikeler ve alınması gereken önlemler
Duran ABACI
IPGAL
Kemal MERT
Türk Milletinin Yüzü Ne zaman gülecek
Yazara Ait Tüm Yazılar
  Ahsek AK

          
         502 DENİLİNCE…

502 denilince…


Nereden çıktı bu 502 diyebilir siniz? Çarşıya gidip gelirken;  duvarlarda, çöp konteynırlarında   yapıştırılmış afişlerdeki  502 rakamı gözüme takıldı MHP İl Başkanı Sayın Mahmut Tat, herhalde Büyükşehir Belediyesi’nin 1 yıllık  bütçesi olduğunu vatandaşa bildiriyor.


İşte 502 rakamı bu. Bende hak veriyorum bu rakamın büyüklüğüne… Evet böyle bir bütçeyle 10 yıldır bir belediyeyi yöneterek, nasıl bir hizmet yapmayı gerektirir şöyle bir hayal edelim. YTL cinsinden yazı ile beş milyar yirmi milyon, eski hesapla beş katrilyon yirmi trilyon ediyor. Peki bu rakama karşılık yapılan hizmetler nedir on yılda?


Türkiye’nin en büyük parkı yapılmış, zaten o park vardı, sadece bakımı yapıldı.  Neye göre kıyaslandıysa üçüncülük elde edilen asfalt yapımı, (oda keza deline deline asfalt diye bir şey kalmayacak), şehrin kuzeyine spor tesisleri yapmışlar. Atatürk Parkı’nın içerisine daha yeni bir kongre sarayı yaptılar. Merak bu ya dolgu sahasına böyle bir tesis nasıl yapılır? Haydi yaptınız bu projeyi yapanlara soralım; buraya gelen insanlar arabalarını nereye park edecekler? Otoparksız kongre sarayı olur mu? Bir de çöp meselesi var. Büyükşehir biz çözdük diyor, AKP’liler biz çözdük diyorlar bizde şaşırdık kimin çözdüğüne…


Acaba diyorum, bu yapılan hizmetlerin maliyeti ne kadardır? Trafik sorunu çözülmemiş, gelişmiş şehirlerdeki giib alt ve üst geçitlerden bir tane örnek gösterebilirler mi, hani raylı sistem?


Vatandaş soruyor!


Hizmet yaptık diye söyledikleri işleri yapmak için seçilmediler mi? Peki niçin yaptık diye reklam yapıyorlar? Harcadıkları reklam bedelleri ile binlerce insanın çalışabileceği işletmeler kurulamaz mı?


Ben şahsen 10 yılda toplanan bu devasa bütçe ile 10 yıllık hizmetleri karşılaştırıyorum. Mersin’de gelişen ve iyi yapılan  hiçbir şey yok. Yaptık denilen hizmetlerin en az on katı daha iyi hizmetler yapılabilirdi… Mersinliler iyi ve güzel hizmetlere layıktır. Ben şahsen öyle düşünüyorum.


 

2008-11-17 Bu yazı  759  kere okundu
Son Yazıları:

502 denilince…
Demokratik cumhuriyetten, örtülü diktatörlüğe
Pos-Modern Sevr'e
YORUMLAR
Ayşelerle, Fatmalarla, Serkanlarla, Hüseyinlerle
Bu konuda “Bizimle misin?” diye Mersinlilere soru soran MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mahmut Tat’ı tebrik etmek için yazdım o isimleri.
Koca; Örnek ve lider ilçe Toroslar olacak
Ak Parti Toroslar Belediye Başkan A. Adayı Servet KOCA, Toroslar ilçesinin kent görünümlü, örnek ve lider ilçe olacağını söyledi.
Son İçerikler
VİDEO HABERLER
Atatürk’ün sözü yerlerde kaldı
İstikbal Özel/ Atatürk’ün sözü yerlerde geziyor. “Mersinliler Mersin’e sahip çıkınız” sözünün bir değişik söyl
Son İçerikler
Elazığ Haber Melkam Internet Hizmetleri