Mersin Orman Bölge Müdürlüğü Kipa aile kulüp üyeleri ile hatıra ormanı tesis etti.
2010-01-27 - 15:38
MİNİK ELLER DOĞA’YA SAHİP ÇIKTI
Mersin Orman Bölge Müdürlüğü Kipa aile kulüp üyeleri ile hatıra ormanı tesis etti.
Mersin Orman Bölge Müdürlüğü , Mersin Kipa Alışveriş Merkezi Aile Kulübü ile birlikte Darısekisi köyü Sarnıç mevkiinde hatıra ormanı oluşturmak için üyeleriyle birlikte fidan dikim etkinliği düzenledi. Etkinliğe Mersin Orman Bölge Müdürü M.Mustafa Gözükara, Bölge Müdür Yardımcısı Salim Karabulut, Mersin Orman İşletme Müdürü Halis Belen, Mersin Merkez İşletme Şefi Mesut Serter ve Kipa Alışveriş Merkezi Aile Kulübü Üyeleri katıldılar.
Kipa Aile Kulübü adına konuşan Funda Karhan; Kipa Aile Kulübü olarak bir buçuk yılda yaklaşık 8 Bin üyeye ulaştık. Bu yıl Aile Kulübü olarak sosyal projelere ağırlık vermeye başladık. Bunların başında bir Hatıra Ormanı oluşturma projesi vardı. Biliyorsunuz ormanların toprağın korunması, erozyonun önlenmesi, su sağlanması gibi burada sayamayacağımız kadar çok faydası var. Bizler de daha yeşil bir Mersin için bir fidan da biz dikelim istedik. Bize bu fırsatı veren ve projenin başından beri bize destek olan Mersin Orman Bölge Müdürlüğü’nün tüm çalışanlarına sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz dedi. Ardından Kipa Aile Kulübü adına Mersin Orman Bölge Müdürü M.Mustafa Gözükara’ya bir teşekkür plaketi sundu.
Mersin Orman Bölge Müdürü M.Mustafa Gözükara ise yaptığı konuşmada; Bizler Orman Genel Müdürlüğü çalışanları olarak çok büyük bir aileyiz ve sizleri burada ağırlamaktan çok mutluyuz. İçinde bulunduğumuz süreç küresel ısınma ve iklim değişikliğinin hızla hissedildiği bir süreçtir. Bunun çözümü yeşil dokunun ve orman alanlarının arttırılmasından geçmektedir Bu olumsuzluğa dur diyebilmek için en güzel çözüm fidan dikmek ve ormanlarımızı korumaktır. Bugün çok anlamlı bir görev için burada olmanız nedeniyle sizleri tebrik ediyorum. Burada dikeceğimiz fidan türleri de çok önemli özellikle harnup, fıstıkçamı, zeytin, badem gibi fidanlar dikilecek; Böylece bölgemizin,ülkemizin yeşil dokusunu artıracağız ,küresel ısınmaya dur diyeceğiz, ayrıca dikilecek bu fidanlarla özellikle yöre insanımıza ve ekonomiye katkı sağlayacak odun dışı türlerin üretimini sağlamış olacağız. Sizleri de burada bu görev için aramızda görmekten çok mutluyuz. Hepinizi Bölge Müdürlüğüm adına canı gönülden kutluyorum. İnşallah burada diktiğimiz fidanlar sizlerin elinde hayat bulacak ve gelecek nesillere havası suyu temiz, yaşanılabilir bir dünya bırakacağız. dedi.
|