Son Dakika    |     Sitene Ekle    |    Künye     |     Iletisim
BELEDİYEDE SÖZLEŞME SEVİNCİ
Tarsus'ta, Belediyeyle Hizmet-İş Sendikası arasında 2 yıllık toplu iş sözleşmesi imzalandı. Belediye personeline yıllık %10.24’lik zam verildi.
2010-02-08 - 18:20

TARSUS BELEDİYESİNDE TOPLU İŞ SÖZLEŞME SEVİNCİ
 
Tarsus'ta, Belediyeyle Hizmet-İş Sendikası arasında 2 yıllık toplu iş sözleşmesi imzalandı. Belediye personeline yıllık %10.24’lik zam verildi.
Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen imza törenine, Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Belediye Başkan Yardımcıları Kerim Tufan, Dünyamin Sönmez, Şevket Can, Behçet Sarı, Hizmet-İş Sendikası Tarsus Şube Başkanı Hüseyin Gün, belediye meclis üyeleri, daire müdürleri ve işçiler katıldı.
Yerel yönetim olarak personeline zamanında ücretini ödeyen ender belediyelerden biri olduklarını söyleyen Belediye Başkan Kocamaz, Türkiye ortalaması üzerinde artış yaptıklarını söyledi.
Başkan Kocamaz, “Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana çalıştırdığımız personelimize maaşlarını zamanında verebilmenin gayretini güdüyoruz. Yani ilk olarak çalıştırdığımız personelinin ücretini ödüyoruz. Ondan sonra diğer hizmetlere yada piyasaya ödeme yapıyoruz.Belki bugün verdiğimiz, verebildiğimiz ücret bu ekonomik sıkıntı içerisinde insanların ihtiyaçlarını tam manasıyla karşılayamayabilir. Ama her şeye rağmen bugün Türkiye ortalamasının üzerinde bir ücret veriyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Personelimizinden daha verimli çalışmalarını istiyoruz. Hepimiz burada emanetçiyiz. Patronumuz halktır. 300 bin insanımızın vebalinden kurtulmak için daha fazla gayret göstermek mecburiyetindeyiz” dedi.
Başkan Kocamaz, en düşük yevmiyesi 25.40, olan bir personel birinci altı ay 26.67, ikinci altı ay 28.00 TL, ortalama eski yevmiye 27.96 olan bir personel birinci altı 29.36, ikinci altı ayda 30.82 TL olduğunu, hesaplamalarda sorumluluk, bayram, öğrenim yardımı dahil edilmediğini söyledi.
Başkan Kocamaz, yıllık yaklaşık olarak %10.24’lık zam verdiklerini, ilk altı ay için %5, ikinci altı ay içinde %5’lik zam uyguladıklarını söyledi.
Konuşmaların ardından toplu iş sözleşmesi Hizmet-İş Sendikası Tarsus Şube Başkanı Hüseyin Gün ve Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz tarafından imzalandı.
İmzadan sonra söz alan Şube Başkanı Hüseyin Gün, bugüne kadar işçiye gösterdiği ilgi ve verdiği destekten dolayı Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'a teşekkür etti.

Bu haber 94 kere okundu

YORUMLAR

Ekonomi Kategorisine Ait Diğer Haberler

Dinçer, esnafı yaşat ki ülke kalkınsın Gündemi ÇKA oluşturdu Gül, 53 Trilyonluk Bütçeyi Değerlendirdi Mesiad Kongresi Yapıldı Müsiad Yargı Reformu istiyor Verilen Destek Neden Önemli Şengül’den Öngel’e ziyaret Çiftçilere ÇKA Semineri Verildi Turhan, aylık mahsuplaşma geliyor Toki'den Mersin'e yatırım

YAZARLARIMIZ

Rüştü AYDIN Habibe Aydın Tuna Mehmet Reşat ATA Şadan KÖSE Duygu SUCUKA Ramazan KARAMAN Rıfat KARA DUMAN Bekir ZORBA

ÇOK OKUNANLAR

Sikayetim Var !

1istikbal adını kullanıp rant saglıyorlar 2Lütfen bir çare ! 3Evkur Küçük Esnafında Evini Kuracak

YAZAR YORUMLARI

1 meyvesuyu işleme tesisi 2 ticaret odası 3 o dönemi iyi bilirim 4 Büyük Mersinim in aynayla yüzleşmeye hakkı yokmu.! 5 güzel yorum 6 Doğru söz 7 minnettarlık 8 inşallah 9 anketler doğru der 10 kan emiciler

HABER YORUMLARI

1 Editöre Mesaj 2 işi olmaz 3 kadın olmak 4 Ülkü Ocaklarının çicekleri bir başka şık 5 KADIN 6 osman özbek 7 dikkat 8 bravo başarılar 9 Mersin'i Aksu Tv.ile Dünya'ya taşıyan Erdoğan Alkaya'ya teşekkürler 10 www.mersinistikbal.net 'i tıklayın

Anketler

Kürtleri açılım ile destekleyen ve kürt teröristleri serbest bırakan AKP'nin oyu sizce kaç olmuştur?
% 32
%12
%17
%24
%8,5

Gunluk Gazeteler