Son Dakika    |     Sitene Ekle    |    Künye     |     Iletisim
MATRA KAPANIŞ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ
Yerel Yönetimlerde İdari Kapasitenin Güçlendirilmesi Projesi (Matra) Kapanış Toplantısı Ankara`da gerçekleştirildi.
2010-02-04 - 10:22

Yerel Yönetimlerde İdari Kapasitenin Güçlendirilmesi Projesi (Matra) Kapanış Toplantısı Ankara’da gerçekleştirildi.
 
Toplantıya Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Zahteroğulları, İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Zekeriya Şarbak, Mahalli İdareler Genel Müdürü Ercan Topaca, Hollanda Büyükelçi Yardımcısı Van Der Plas, tüm illerin valileri, il özel idare genel sekreterleri ve il genel meclisi başkanları katıldı.
 
Toplantı, Matra projesinin sunumuyla başladı. Proje koordinatörü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı (Mersin İl Özel İdaresi eski Genel Sekreteri) Ahmet Zahteroğulları yaptığı sunumda, İki yıl süre ile Hollanda ve Türkiye arasında “Yerel Yönetimlerde İdari Kapasitenin Güçlendirilmesi” konusunda verimli çalışmalar yapıldığını ifade etti. Bu çalışmalar çerçevesinde pek çok konuda eğitim programı düzenlendiğini belirten Zahteroğulları, aynı zamanda karşılıklı olarak Hollanda ve Türkiye’den heyetlerin çalışma ziyaretleri gerçekleştirerek, her iki ülkede yerel yönetimlerin yapısı ve işleyişinin yerinde görülmesinin sağlandığını, böylece çok değerli görüş alış verişlerinde bulunulduğunu kaydetti. 
 
Proje koordinatörü Ahmet Zahteroğulları, projenin tüm etaplarını ve faaliyetlerini anlattıktan sonra daha iyi hizmet üretmek adına il özel idareleri ile icranın ve karar organı olan il genel meclislerinin, birbirlerinin görev alanı girmemesi gerektiği konusuna dikkat çekti.
 
Hollanda Büyükelçi Yardımcısı Van Der Plas ise, Türkiye’de henüz beş aydan beri görev yaptığını ve burada görev yapmaktan memnuniyet duyduğunu belirtmekle yetindi.
 
Mersin Valisi Hüseyin Aksoy yaptığı konuşmada; Mersin İl Özel İdaresi’nin ilk projesi denilebilecek MATRA projesi kapsamında ki “Yerel Yönetimlerde İdari Kapasitenin Güçlendirilmesi” projesinin, kurumsal yapının güçlendirilmesi açısından son derece önem taşıyan bir proje olduğunu ve idare olarak projeden önemli katkı sağlandığını belirtti.
Bu çalışmalar nedeniyle başta İçişleri Bakanlığı olmak üzere, Avrupa Birliği Genel Sekreterliği ve Hollandalı partnerlere çok teşekkür eden Vali Aksoy: “Ülkemizde Kamu reformu çerçevesinde ortaya konulan gelişmelerle, reform anlamında önemli mesafelere ulaşılmıştır. Bunların devamı halinde yerel idareler olarak il özel idareleri, hizmet anlamında daha etkin bir kurum haline gelecektir.” dedi.
 
İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı (Vali) Zekerriya Şarbak, mahalli idareler reformuna neden ihtiyaç duyulduğunu ve uygulamanın süreç içinde nasıl arzu edilen seviyeye ulaşacağı konusunda bilgiler verdi.
 
Hollanda Yerel Yönetimler Eski Genel sekreteri- Senatör Jean Eighman, proje kapsamında yaptıkları çalışmalarda Vali, İl Genel Meclisi ve Genel Sekter arasındaki güvenin, sistemin sağlık çalışmasındaki en önemli unsur olduğuna vurgu yaptı.
 
Hollanda İçişleri Bakanlığı Yerel ve Bölgesel Yönetimler Bakanlık Müşaviri Th.J. Zandstra ise, Hollanda’da yerel yönetim uygulamalarında karşılaştıkları sorunları ve bunların üstesinden nasıl geldiklerini örneklerle izah etti.
 
Toplantının ikinci bölümünde, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürü (Vali) Ercan Topca’nın, yöneticiliğini yaptığı, Erzincan Valisi Abdulkadir Demir, Hollanda İçişleri Bakanlığı Yerel ve Bölgesel Yönetimler Bakanlık Müşaviri Th.J. Zandstra, İstanbul İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Hüsamettin Koçak, (Hollanda Yerel Yönetimler eski Genel sekreteri) Senatör Jean Eighman’ın panelist olarak katıldığı “İl Genel Meclisi ve İdari Yapı Arasında Görev Yetki ve Sorumluluk Dağılımı” konulu panel ile devam edildi.
 
Panelin ardından il özel idare genel sekreterleri ve il genel meclisi başkanlarının görüşlerini belirttiği tartışma bölümünden sonra toplantı sona erdi.                                                                                                                                                                                
 

Bu haber 166 kere okundu

Add to: Facebook.com Add to: StumbleUpon Add to: Yahoo Add to: Google

YORUMLAR

Güncel Kategorisine Ait Diğer Haberler

Nuri Özdemir, Darısı Akkuyu'ya Yeşillendirme çalışmaları sürüyor İşsiz Gençler Turizme Kazandırılacak Turnuva'nın Kuraları Çekildi Memurlar’dan Boks’lu Eylem Kaldırım İşgalini Önlüyorlar Yenişehir Zabıtasından Sıkı Denetim Mezitli Kent Konseyi Gerçekleştirildi Tat’dan, Küçük’e Ziyaret Pistler Volvo FM11’e Emanet!

YAZARLARIMIZ

Rüştü AYDIN Habibe Aydın Tuna M.Reşat ATA Duygu SUCUKA Bekir ZORBA Ali KAPLAN R.Mevlüt KAYA Mustafa Kandırmaz

ÇOK OKUNANLAR

Sikayetim Var !

1Trafik rezaleti. 2cadde ve sokak ışıklandırması 3GERİ DÖNÜŞÜM KUTUSU İSTİYORUZ 4soru 5İNSAN SAĞLIĞI 6Geridönüşüm noktaları 7sivrisinek ler 8hizmet mi eziyet mi.. 9cumhuriyet evleri aldatmacası 10Şehir içinde çöplük

YAZAR YORUMLARI

1 yaş sınırlaması 2 Ancak bu kadar olur. 3 İZAFİYET 4 KATKI 5 KADIN 6 BEDELLİ 7 nelere alıştık 8 TÜRK DİL KURUMU 9 harika 10 2012 ömss

HABER YORUMLARI

1 HAYIRLI OLSUN 2 İŞTE TÜRKİYENİN HALİ VE GİT GİDE KÖTÜYE GİDEN GİDİŞ HALİ GÖZ ÖNÜNDEDİR 3 SEDİR AĞACI VE ORMANLARIMIZ 4 TEBRİKLER 5 Çanakkale 6 ATAKENT İLÇE TEŞKİLATINA SELAMLAR 7 Abdullah EMİR 8 KAHRAMANLAR ÖLMEZ 9 tebrikler 10 HELAL SANA FUAT BAŞKAN

Anketler

En çok hangi rengi seviyorsunuz?
Beyaz
Kırmızı
Mavi
Mor
Pembe
Sarı
Siyah
Turuncu
Yeşil

Gunluk Gazeteler