Son Dakika    |     Sitene Ekle    |    Künye     |     Iletisim
BAŞKANLAR SANAYİ BÖLGESİNDE
Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, MTSO Başkanı Şerafettin Aşut'la birlikte, Organize Sanayi Bölgesi'ni ziyaret etti. Ziyarette konuşan Başkan Özcan; "Belediyesiyle, sanayicisiyle hepimiz Mersin için çalışıyoruz. OSB yakınında depolanan çöpler için
2010-02-05 - 11:32

Mersin için çalışıyoruz
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, MTSO Başkanı Şerafettin Aşut'la birlikte, Organize Sanayi Bölgesi'ni ziyaret etti. Ziyarette konuşan Başkan Özcan; "Belediyesiyle, sanayicisiyle hepimiz Mersin için çalışıyoruz. OSB yakınında depolanan çöpler için çöp bertaraf tesisi inşa ederek elektrik üretmeyi düşünüyoruz" diye konuştu.
 
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, MTSO Başkanı Şerafettin Aşut ve Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Murat Karteper'le birlikte Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'ni (MTOSB) ziyaret ederek sanayicilerin sorunlarını dinledi.
MTOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hasan Tufan Ballı, Yönetim Kurulu üyesi Ali Can ile Denetim Kurulu Üyeleri Cemalettin Akbulut ve Güven Doğan ile Müteşebbis Heyet üyelerinden Recep Deveci ve Ahmet Yılmaz Ersoy, Başkan Özcan'a bölge hakkında bilgi verirken, çöp toplama merkezini ve genişleme alanını gezdiler.
MTOSB Yönetim Kurulu'nun bölge hakkında brifing verdiği ziyarette, gündem çöp depolama alanıydı. Toplantıda konuşan MTOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'a ziyaretinden dolayı teşekkür ettiği konuşmasında, birlikte hareket etmek zorunda olduklarına dikkat çekerek; "Mersin için yaşıyor ve kentimizin geleceğini planlıyoruz. Birlikte hareket etmek zorundayız. Çöp kamyonlarıyla sanayi bölgemize yapılan giriş çıkışların aynı güzergahı kullanması bölgemizde soruna yol açıyor. Belediyemizin bu soruna çözüm bulmak istiyoruz" dedi.
Toplantıda konuşan MTSO Başkanı Şerafettin Aşut, Büyükşehir Belediyesi ve Organize Sanayi Bölgesi'nin, kentin geleceğine yön veren en büyük kurumlar arasında yer aldığına dikkat çekerek; "Bu iki dev gücün işbirliği yapması, özlemini çektiğimiz Mersin'e ulaşmamızda önümüzdeki engelleri kolaylıkla kaldırabilir. Bu amaçla, Oda olarak elimizden gelen her türlü yardımı yapmaktan kaçınmayacağız" diye konuştu.
 
Çevreye saygılı tesis
Brifingin ardından konuşan Başkan Özcan, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı olarak sanayicileri sıkıntıya sokacak bir davranışta bulunmayacağını belirterek; "Hepimiz Mersin için çalışıyoruz. Yakın bir zamanda transfer tesisimiz hizmete girecek. Böylece çöpler preslenerek tırlarla bölgeye taşınacak. Bu sistem kamyonların yarattığı sorunun çözümü olacak. Koku ve görüntü kirliliğine son verecek. Ayrıca, çöpü düzenli depolamayla halledeceğiz. Çimsa'nın önünü doldurmayıp, yukarıya doğru depolama yapmayı planlıyoruz. Böylece, siz sanayiciler için gerekli alan açılmış olacak.Ayrıca, en kısa sürede düzenli depolama yerine çevreyle dost, çöp bertaraf tesisi kurup, elektrik enerjisi üretme planlarımız var" dedi.
 
D-400'e paralel yol
Başkan Macit Özcan, belediye olarak hazırladıkları projeyle sanayicilere müjde verdi. D-400 Karayolu'na paralel bir yol açmak istediklerini kaydeden Başkan Özcan; "Mevcut yola paralel bir ikinci yol yapım çalışmamız var. Böylece şu anki yolun trafiği rahatlarken, sizlerin nakliye sorununuza da çözüm bulacağız. Alternatif yolun çözeceği bir başka sorunda şehrin girişindeki trafik karmaşasına son verecek. Ayrıca lojistik merkezimiz hizmete girdiğinde kente kamyon girişleri de sona erecek" diye konuştu.
 
Sabri Tekli: "Mersin'in itici gücü Organize Sanayi Bölgemizdir"
Ziyaretle ilgili değerlendirme yapan MTOSB Başkanı Sabri Tekli, kentteki istihdamın en büyük yükünü organize sanayi bölgesinin çektiğini belirterek; "Bugün itibariyle 6 bin kişiyi istihdam eden organize sanayi bölgemiz, inşaat halinde olan firmaların da üretime geçmesiyle bu rakamı 10 bin kişiye çıkaracak. Ayrıca Gelişme alanında hizmete girmesiyle en az 6-7 bin kişiye iş verilebilir. Şu anda yatırımcılar için avantajlı konumdayız. Limana ve Serbest Bölgeye 22 kilometre, havaalanına 55 kilometre uzaklıktayız. Doğalgaz, atıksu arıtma tesisi, Türkiye'de ilk kez bir sanayi bölgesi içinde faaliyet göstererek istihdam edilecek öğrenciyi yetiştiren Gıda Meslek Yüksek Okulu'na sahibiz. Şu anda Genişleme Alanı üzerine yoğunlaştık. Çünkü burayı faaliyete geçirirsek, insanımıza yeni iş alanları açabileceğiz" dedi.
 
 
 
 
 
 
 

Bu haber 97 kere okundu

YORUMLAR

Güncel Kategorisine Ait Diğer Haberler

Tuna Tıp Bayaramını Kutladı Dinçer, tıp bayramını kutladı Aytur Gezer Telefon Dinliyor Muhtar Şahbaz’dan, Tekerlekli Sandalye Sarıkeçililer yerleşik hayata geçmek istiyor Yanan alanlar, yeniden hayat buluyor Tarımda Mersin-Diyarbakır işbirliği Mohikanlar Bölge şampiyonasında coştu Maraton için protokol imzalandı MHP’den kadınlar günü kutlaması

YAZARLARIMIZ

Rüştü AYDIN Habibe Aydın Tuna Mehmet Reşat ATA Şadan KÖSE Duygu SUCUKA Ramazan KARAMAN Rıfat KARA DUMAN Bekir ZORBA

ÇOK OKUNANLAR

Sikayetim Var !

1istikbal adını kullanıp rant saglıyorlar 2Lütfen bir çare ! 3Evkur Küçük Esnafında Evini Kuracak

YAZAR YORUMLARI

1 meyvesuyu işleme tesisi 2 ticaret odası 3 o dönemi iyi bilirim 4 Büyük Mersinim in aynayla yüzleşmeye hakkı yokmu.! 5 güzel yorum 6 Doğru söz 7 minnettarlık 8 inşallah 9 anketler doğru der 10 kan emiciler

HABER YORUMLARI

1 mersine hayırlı olsun 2 Selamun aleykum 3 Başarılar dilerim 4 Uyan vira Turko 5 Editöre Mesaj 6 işi olmaz 7 kadın olmak 8 Ülkü Ocaklarının çicekleri bir başka şık 9 KADIN 10 osman özbek

Anketler

Kürtleri açılım ile destekleyen ve kürt teröristleri serbest bırakan AKP'nin oyu sizce kaç olmuştur?
% 32
%12
%17
%24
%8,5

Gunluk Gazeteler