MHP Mersin/ Toroslar İl Genel Meclis Üyesi İlksen Sorguç Dinçer, yaptığı yazılı açıklama ile 12 Eylül günü yapılacak olan referandumda neden hayır oyu kullanılması gerektiğini açıkladı. Dinçer, ? Demokrasi adı altında Diktatörlüğe gidişe Dur demek için HA
2010-08-31 - 22:05
Dinçer, Bir Oy'unla Hayır Demek Yeter
ÜLKEMİZ ÜZERİNDE OYNANAN OYUNLARA DUR DEMEK İÇİN 12 EYLÜL'de BİR OY'unla HAYIR DEMEK YETERLİDİR
En büyük özgürlüğün sandıkta kullanacağın OY'undur.
Başbakan'ında bir OY'u var.Seninde bir OY'un var.
12 Eylül'de sandığa git Oy'unu kullan.
MHP Mersin/ Toroslar İl Genel Meclis Üyesi İlksen Sorguç Dinçer, yaptığı yazılı açıklama ile 12 Eylül günü yapılacak olan referandumda neden hayır oyu kullanılması gerektiğini açıkladı. Dinçer, “ Demokrasi adı altında Diktatörlüğe gidişe Dur demek için HAYIR .
AKP Genel Başkanına; milletin oyları ile elde ettiği, yasama yetkisi olan meclisi, yürütme yetkisi olan Bakanlar Kurulunu, Meclis Başkanlığını, Cumhur Başkanlığını elde etmek yetmedi.
12 Eylül'de yapılacak referandumda YARGIYI'da elde ederek diktatörlüğü elde etmek isteyen,sürekli gömlek değiştiren,yarın nasıl bir gömlek giyeceğini bilmediğimiz,bütün erkleri elde etmek isteyen Sn;Başbakan'a dur demek için OY'umuz HAYIR.
Siz hiç , onca yetkiye rağmen , istediklerini yapamadığını düşünerek ben Başbakanım diyen bir Başbakan gördünüz mü?
12 Eylül Darbe Anayasasına da, 12 Eylül Tayip Erdoğan Anayasasına da HAYIR.
Kapatılmanın eşiğinden dönmüş bir siyasi partinin, seçimlere 1 yıldan az bir süre kalmışken diğer siyasi partileri, STK ları yok sayarak hazırladığı, anayasa maddelerinin oylanacağı 12 Eylül' de tercihimiz HAYIR.
Yargıyı ele geçirmek için alel acele hazırladığınız Anayasa değişiklik maddelerini referanduma sunarken' Hap gibi yutturacağım' dediğiniz içi acı,dışı şekerlemeli bu hapın şekerlemeleride yeterince hapı kaplamadı.
Millet , referandum oylamasında tercihini HAYIR a yaparak bu hapı yutmayacak. Şu anda iktidarda oluşunu, 12 Eylül darbesine borçlu olan AKP iktidarı 1982 Anayasasına minnet duymalıdır. Sn; Başbakan, 12 Eylül 2010 da yapılacak olan anayasa değişiklik referandumu kampanyasında, özellikle 1982 Anayasasındaki değişiklikler olarak kullanmamakta,12 Eylül darbe anayasasının karşıtı olarak göstererek, darbe mağdurlarının tepkisini,evet oyuna çevirmek için çabalamaktadır. Ayrıca geçen süreçte yasanın 85 maddesi değiştirilmiştir. Kutuplaşmalar üzerinden siyaset yapan AKP Genel Başkanı, darbeye karşı misilleme olarak göstermeye çalışılan Anayasa değişiklik talepleriyle darbecilerden nasıl hesap soracak. Sorgulanması gereken,1980'e nasıl gelindi.Gençlerimiz, sağcı-solcu diye birbirine kırdırıldı. Bugün bunlardan ders çıkarmamız, yolumuza ona göre devam etmemiz gerekir.
'MAĞLUBİYETİMİZ MAĞDURİYETİNİZ OLUR'
Sn;Başbakan, Referandum çalışmalarına başlarken, parti gurubunda yaptığı konuşmada 'Mağlubiyetimiz mağduriyetiniz olur,ona göre çalışın' demiştir. Referandum oylamasında HAYIR oylarının fazla çıkması AKP gurubunu nasıl mağdur edecektir. Gurubunuzun mağduriyeti, milletin mağduriyetinden daha mı önemlidir?
Bu millet AKP iktidarını başa getirirken tek parti ile istikrar sağlanacak ve işsizliğe, yoksulluğa çare olacak diye getirmiştir.
Kişi başına gelir düzeyi 10 000 dolara çıkmış. Gelir düzeyinin arttığını söylediğiniz ülke Türkiye Cumhuriyeti mi? Bizde bu ülkede yaşıyoruz. Anlattığınız gibi yoksulluktan, işsizlikten kurtulma, gelir düzeyinin yükseldiği gibi bir gerçeği etrafımızda göremiyoruz.
Yoksa ortalama gelir düzeyinin artışını, mağdur olmasını istemediğiniz gurubunuz fazlaca kullanıyor da, vatandaşa gelir artışı yansımıyor mu?
SANDIK DEMOKRASİNİN BİR GERÇEĞİDİR.
Sandık demokrasinin bir gerçeğidir.Ve önümüze belli dönemlerde gelir.Millet özgür iradesiyle Oy'unu kullanır. Referandumda da oy kullanacaklara baskı yapılamaz.
Sn, Başbakan vatandaşa oyunun rengini belli et baskısı yapmaktadır. STK lara ve Sendikalara' Taraf Olmayan, Bi Taraf Olur' diyerek, baskıcı bir tutumla oylarını sandığa gitmeden açıklamalarını istemektedir. Önümüzdeki süreçlerde de sandık başına gitmeyi güvence altına almak için,12 Eylül'de tercihimiz HAYIR.
ANAYASA İHLALİ
Sn;Başbakan Anayasanın 10. Maddesini yok sayarak 'kadın-erkek eşit değildir diyerek' Anayasa ihlali yaparken, bir taraftanda kadınlar için, 10.maddede yer alan,kanun önünde eşitlik ilkesine 'devlet bu eşitliği sağlamakla yükümlüdür maddesine, 'Bu maksatla alınacak tedbirler eşitlik ilkesine aykırı olarak yorumlanamaz' ibaresini ekliyerek hapını yutturacağını zannediyor.Yasaları uyguladınızda eşitliğe aykırıdır diyen mi oldu?
Bu mevcut maddeye dayanarak yapacağınız olumlu kanunlara anayasa nasıl engel taşıyor?
Kadınlarımız bu ülkenin eşit bireyleri, eşit vatandaşlarıdır.Ve bu ülkenin yarısını oluşturmaktadır.
Kadınlarımız ulufe dağıtacağınız kullarınız değildir. Yine aynı maddeye eklenen ' çocuklar, yaşlılar, özürlüler, harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleri ile malül gaziler için alınacak tedbirler eşitlik ilkesine aykırı sayılamaz' ibaresinin eklenmesi, mevcut yasa ile yapılacak uygulamalara ne gibi artı katmaktadır.
Bütün göstermelik maddeler....Referandum, amaçlarına ulaşmak isteyen Sn;Başbakanın, Yasama ve Yürütme yetkisini ele geçirmiş olmasıyla yetinmeyerek, Yargıyı da ele geçirme operasyonudur.”dedi.
|