Son Dakika    |     Sitene Ekle    |    Künye     |     Iletisim
TARSUS BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI
Tarsus Belediye Meclisi Belediye başkanı Burhanettin Kocamaz`ın başkanlığında toplandı.
2010-03-04 - 10:09

TARSUS BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI
 
 
Tarsus Belediye Meclisi Belediye başkanı Burhanettin Kocamaz’ın başkanlığında toplandı.
Yoklama ve açılışla başlayan belediye meclis toplantısı, gündem maddelerinin görüşülmesiyle devam etti.
Meclis, vatandaşlardan gelen is, duman, kurum ve hava kirliliği şikayetlerinden dolayı fırın sayılarının sabitlenmesi, ruhsatlandırılmalarının da dondurulması için oy çokluğuyla karar aldı. Tarsus Belediyesi mücavir alan sınırları içerisinde bulunan köy ve beldelere toplu taşıma hizmeti veren ticari minibüslerin faaliyetlerine yönelik hazırlanan yönetmeliği ile emlak, Ç.T.V., kira, harcamalara katılım payı, işgaliye para cezası, ilan reklam vergisi vs. gibi gelir kalemlerini banka kredi kartı uygulamasına geçilmesi, banka ile protokol yapmak üzere Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a yetki verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.
Cadde ve sokakların sıcak asfalt ve 2 kat sathi kaplama asfalt yapılması işi için İller Bankasından 17.500.000,00 TL kredi kullanılması, kullanılan kredinin İller Bankası paylarından kesilmesine, bu konuda tüm iş ve işlemlerin yürütülmesinde Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a yetki verildi.
Çiftçi Malları Koruma Meclis üyeliğine de Mahmut Arıdağ, Mehmet Ali Pan, Ali Batır, Hamza Gök Murat Aytaş seçildi.
Dilek ve temenniler bölümünde söz alan Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus’un 1994 yılı ile bugünkü halini kıyaslamak mümkün olmadığını, dev projelere imza attıklarını söyledi.
Gündem ile ilgili açıklamalarda bulunan Kocamaz, “Yeni Halle ilgili gidiyor birileri. O insanların yanında siyaset yapıyor. Gidip orda bunlar faşist diyor. Bu memlekette faşizme, komünizme karşı çıkan bizleriz. Bunlar halen 80’li yıllarda kalmışlar, artık bunların modası geçti. Herkes haddini bilecek ve gidip vatandaşı kışkırtarak bir yere varamazsınız. Orayı gerçek değerinin dışında hiç kimseye peşkeş çektirmeyiz. Gidip halini kapısını kapatarak kanunsuz eylem yapıyorlar. 4 dönemdir bu halk Burhanettin Kocamaz’a ve ekibine görev yeriyor. Bizde halktan aldığımız görevi hak ve halk için yapıyoruz” dedi.
Dolmuşçular konusuna da değinen Başkan Kocamaz, “140 dolmuşçu Tarsus’u yönetmiyor. Tarsus’u mülki idare ve yerel yönetim yönetiyor. Herkes yasalarla konulan kurallara uymak zorundadır. Eğer kurallar, yasalara uygun değilse kanuni yollara başvurulabilir. Kanunsuz eylem yaparak vatandaşı mağdur etmeye kimsenin hakkı yoktur. İdare Mahkemesi dolmuşlarda takart uygulamasını kaldırdı. Güzergah tespitinin yine belediyeye ait olduğu mahkeme kararı ile tescil edildi. Bizde belediye olarak yeni güzergahlar tespit ettik. Mavibüscüler uydu, Yeni Hal uydu, siz niye uymuyorsunuz” şeklinde konuştu.
Kaçak yapılarla ilgili çalışmalara başlayacaklarını dile getiren Başkan Kocamaz, çalışmalar esnasında kimsenin gelip ricacı olmamasını isteyerek, “Önümüzdeki günlerde kaçak yapılarla ilgili çalışmalara başlayacağız. İnşaatların yıkımı karşısında hiç kimse gelip yardım ve rica talebinde bulunmasın” dedi.

Bu haber 587 kere okundu

Add to: Facebook.com Add to: StumbleUpon Add to: Yahoo Add to: Google

YORUMLAR

İlçe Haberleri Kategorisine Ait Diğer Haberler

Öngel, başarıyı paylaştı Kurs sertifikaları verilmeye başlandı Öngel’den engellilere bir proje daha Su kesintisi olmayacak Mezarlıklar Projesi Devam Ediyor Alman Kralın Anıtı Yapılacak Tarsus’ta Bahçeli Coşkusu Atakent'te Park ve Bahçelere Çiçek Ekildi Herkes İçin Spor Çekimleri Başladı Satranç şampiyonları belli oldu

YAZARLARIMIZ

Rüştü AYDIN Habibe Aydın Tuna M.Reşat ATA Duygu SUCUKA Bekir ZORBA Ali KAPLAN R.Mevlüt KAYA Mustafa Kandırmaz

ÇOK OKUNANLAR

Sikayetim Var !

1Trafik rezaleti. 2cadde ve sokak ışıklandırması 3GERİ DÖNÜŞÜM KUTUSU İSTİYORUZ 4soru 5İNSAN SAĞLIĞI 6Geridönüşüm noktaları 7sivrisinek ler 8hizmet mi eziyet mi.. 9cumhuriyet evleri aldatmacası 10Şehir içinde çöplük

YAZAR YORUMLARI

1 yaş sınırlaması 2 Ancak bu kadar olur. 3 İZAFİYET 4 KATKI 5 KADIN 6 BEDELLİ 7 nelere alıştık 8 TÜRK DİL KURUMU 9 harika 10 2012 ömss

HABER YORUMLARI

1 HAYIRLI OLSUN 2 İŞTE TÜRKİYENİN HALİ VE GİT GİDE KÖTÜYE GİDEN GİDİŞ HALİ GÖZ ÖNÜNDEDİR 3 SEDİR AĞACI VE ORMANLARIMIZ 4 TEBRİKLER 5 Çanakkale 6 ATAKENT İLÇE TEŞKİLATINA SELAMLAR 7 Abdullah EMİR 8 KAHRAMANLAR ÖLMEZ 9 tebrikler 10 HELAL SANA FUAT BAŞKAN

Anketler

En çok hangi rengi seviyorsunuz?
Beyaz
Kırmızı
Mavi
Mor
Pembe
Sarı
Siyah
Turuncu
Yeşil

Gunluk Gazeteler