Son Dakika    |     Sitene Ekle    |    Künye     |     Iletisim
KEMAL SUNAL’I 9 YIL ÖNCE KAYBETTİK
Türk sinemasının usta oyuncusu Kemal Sunal’ı kaybedeli 9 yıl oldu. Vefatının 9. yılında mezarı başında anıldı.
2009-07-03 - 16:06

Kemal Sunal’ı 9 yıl önce kaybettik


 


Türk sinemasının usta oyuncusu Kemal Sunal’ı kaybedeli 9 yıl oldu.  Vefatının 9. yılında mezarı başında anıldı.


Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki anma törenine, Kemal Sunal'ın eşi Gül, kızı Ezo ve annesi Saime Sunal katıldı. Törene, Mardin'de vatani görevini yaptığı  için Ali Sunal katılamazken, askerden babasına hitaben yazdığı mektup okundu.


Törende basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Gül Sunal, Kemal Sunal'ın yokluğunun çok büyük bir boşluk yaratığını belirterek, ''9 yıl nasıl geçti bilmiyorum, ama bizim için çok zor oldu'' dedi.


Bir gazetecinin, ''törene sanat dünyasından katılımın az olduğunu'' ifade etmesi üzerine Gül Sunal, eşinin arkadaşlarının hepsinin kendisini aradığını, bunun bir anma toplantısı değil, ailece yapılan bir dua olduğunu söyledi.


Sunal, eşi Kemal Sunal'ın bütün dostlarına minnettar olduklarını kaydederek, ''Hepsine teşekkür ediyorum, bizimle yakından ilgilendiler'' diye konuştu.


Gül Sunal, vatani görevi 16 Eylülde sona erecek olan oğlu Ali Sunal'ın kendilerine sürekli mektup gönderdiğini belirtti.


Kur'an-ı Kerim ve duaların okunduğu anma törenine katılanlara daha sonra helva dağıtıldı. Törende, sanatçı Kemal Sunal'ın annesi Saime Sunal ile eşi Gül ve kızı Ezo Sunal'ın gözyaşlarına hakim olamadıkları görüldü.


OĞUL SUNAL'IN BABASINA YAZDIĞI MEKTUP


Bu arada Ali Sunal'ın törende okunan 4 sayfalık mektubun son sayfasında şu ifadeler yer alıyor:


''... Baktık ki bu iş böyle olmayacak, bir umut ışığı doğmayacak, bizden başkası bizi anlamayacak, gururum, kardeşim de dönünce sen varmışsın gibi hayata, birbirimize bağlandık.


Yaşamalıydık. Sen gittin ve biz burada kaldık. Merak etme rahat, huzurlu uyu. Yeni doğan, seni hiç tanımayan kardeşler de izliyor, Hababam'ı, Tosun Paşa'yı, Salako'yu... Bıraktığın eserler mutlu ediyor, hayata umutla baktırıyor bir ömür boyu. Koruduğun efsane soyadını milyonlar koruyor, milyonlara aktarıyor artık. Bir de yeni isim koydular 'Melek Şaban' diye, tarihe bıraktık. Sen gittin ve biz burada kaldık. Biz mi? Hala bir yanı kırık, ama gururlu, dimdik ayaktayız. Senin emanetinden hiç ayrılmadan yaşamaktayız. Bir tek bugünde ayrıyız.


Biz arkadaşlarla vatani görev için Mardin'de silah altındayız. Bu mektupla benim, annemin, Ezomun, sevenlerinin kalpleri birleştik başucundayız. Bize bıraktığın güzelliklere minnettarız. Çok özledik ama ağlamayacağız. Gözün arkada kalmasın, hiç ayrılmayıp seni sonsuza dek bizimle yaşatacağız. Tamam sen gittin ama biz burada kaldık.''


Bu haber 1700 kere okundu

YORUMLAR

Kitap Şiir Kategorisine Ait Diğer Haberler

Rallicilerden Kocamaz'a ziyaret Akdeniz’in kitabı oldu Şen, Trafik kazaları azalmalı Toki konutları hak sahiplerine dağıtıldı 15 bin kişi aynı anda kitap okudu Kitap okuma oranımız çok düşük Kemal Duru'nun 2. kitabı çıktı Türkeli kitabını imzaladı Aşiret ve Öteki Yüzü Kocamaz’dan Başkana şiir

YAZARLARIMIZ

Rüştü AYDIN Habibe Aydın Tuna Mehmet Reşat ATA Şadan KÖSE Duygu SUCUKA Ramazan KARAMAN Bekir ZORBA Efgan Ardıç

ÇOK OKUNANLAR

Sikayetim Var !

1futbol okulu tarihleri

YAZAR YORUMLARI

1 Doğru söz 2 serzeniş 3 tanıtım 4 E-Devrim 5 CAHALET TEN BAŞKA BİRŞEYDEYİL 6 diline sağlık 7 bölücülerle kolkola nükleere hayır denmez 8 karsıyızz 9 olamazlar 10 NÜKLEEER ÇÖPLÜK AKKUYU

HABER YORUMLARI

1 12.Eylülü yargılamak top koşturanların meselesi değil..! 2 AKP Anayasasına HAYIR 3 AKP BİTİRECEĞİZ 4 mutluluklar dilerim 5 türk milliyetçiliği 6 toki nin kentsel dönüşüm projesi 7 şaşırdım 8 MERSİNİN TEK TURİZM CENNETİ 9 begendim 10 TEBRİKLER BAŞKANIM

Anketler

Hükümetin hazırladığı anayasa değişiklik paketinin oylanacağı refrerandumun sonucu sizce ne olur?
Evet
Hayır

Gunluk Gazeteler