Son Dakika    |     Sitene Ekle    |    Künye     |     Iletisim
HAYATIMIN FİKRİ İLE EN GİRİŞİMCİ PROJELER HAYAT BULUYOR
Türkiye’de girişimcilik eğitimini, projelerin fonlanmasını ve işini kuran gençlerin en kritik dönemde yönderlik ve işletme geliştirme danışmanlığını bir arada hayata geçiren tek girişimcilik projesi olan ‘Hayatımın Fikri Gençlik İçin Girişimcilik’, üç yı
2009-11-06 - 09:25

Avea ve TOG işbirliği ile girişimci gençler kendi işlerini kuruyor…


 


‘Hayatımın Fikri’ ile En Girişimci Projeler Hayat Buluyor


 


Türkiye’de girişimcilik eğitimini, projelerin fonlanmasını ve işini kuran gençlerin en kritik dönemde yönderlik ve işletme geliştirme danışmanlığını bir arada hayata geçiren tek girişimcilik projesi olan ‘Hayatımın Fikri Gençlik İçin Girişimcilik’, üç  yılını tamamladı. Proje kapsamında 71 genç girişimciye toplam 1.245.000 TL fon verildi.


 


Avea ve Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) ortaklığında 2006 yılında hayata geçirilen, genç girişimci adaylarının henüz üniversitedeyken potansiyellerini ortaya çıkarmayı, onları desteklemeyi ve ürettikleri projeler ile yeni iş fikir ve alanları yaratmalarını hedefleyen “Hayatımın Fikri Gençlik için Girişimcilik” projesi 4 Kasım, Çarşamba günü gerçekleştirilen ödül töreniyle üçüncü yılını tamamladı.


 


Ödül töreni öncesinde yapılan kurul toplantısında, jüri üyeleri projeleri değerlendirerek,  toplam 620.000 TL’lik bir kaynakla 28 genç girişimci tarafından hazırlanan 15 projenin desteklenmesine karar verdi.


 


“Gençlerimize girişmcilik ruhu aşılıyoruz.”


 


Ödül töreninde bir konuşma yapan Avea CEO’su Erkan Akdemir, “TOG ile beraber hayata geçirdiğimiz bu projeyle 3 yıldır gençlerimize girişimcilik ruhunu aşılıyor ve girişimcilik konusunda gençlerimizin ve üniversitelerimizin referans kaynağı olmasını destekliyoruz. Türkiye’de bir ilk olan bu proje ile gençlerimizin sahip olduğu potansiyeli ortaya çıkarıyor ve birer girişimci adayı olarak onlara fikirlerini hayata geçirebilmeleri için ufuklar açıyoruz. Projenin hayata geçirildiği 2006 yılından bu yana toplam 11 üniversitede, 2.017 gence toplam 2.742 saat eğitim ve danışmanlık verildi, 739 iş fikri projelendirildi. Toplam fon miktarımız ise 1.245.000 TL’ye ulaştı. Önümüzdeki dönemde de topluma ve ülke kalkınmasına fayda sağlayan çalışmaların içerisinde yer alma vizyonumuzdan hareketle faaliyetlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz.” dedi. Akdemir, ülkenin en önemli sorunları arasında yer alan ‘gençlerin işsizliği’  konusuna ekonomik değeri olan çözümler getiren bu projeye Avea olarak destek vermekten de mutluluk duyduklarını ifade etti.


Bu haber 241 kere okundu

YORUMLAR

Kültür Sanat Kategorisine Ait Diğer Haberler

Recep İvedik Silifke'de Kukun çıktı Aşkın en tatlı hali Firdevs ve İbrahim Evlendi Tece’den Gazetemize Ziyaret Mersin Kitap Okumada 3. Sırada Donkişot Mersin de Resim sergisi şubatta açılıyor Emir hayranları ile Forum Mersin’de buluşacak Konferans ve konsere büyük ilgi

YAZARLARIMIZ

Rüştü AYDIN Habibe Aydın Tuna Mehmet Reşat ATA Şadan KÖSE Duygu SUCUKA Ramazan KARAMAN Rıfat KARA DUMAN

ÇOK OKUNANLAR

Sikayetim Var !

1Evkur Küçük Esnafında Evini Kuracak

YAZAR YORUMLARI

1 anketler doğru der 2 kan emiciler 3 GÖNLÜMDE BAŞBAKAN 4 ne yazıkki 5 selam 6 BEN ALPHAN 7 Herşey kontrol altında 8 kısa zamanlı ve uzun zamanlı hedefler 9 hedefine hedef 10 ŞURA SURESİ 23.AYET

HABER YORUMLARI

1 tebrikler 2 salim ongun merhum mu 3 sayin burak canli 4 yigitce 5 helal olsun 6 Koca çınar yıkıldı 7 burak canlı yardıma ihtiyacımız var 8 burak canlı bir de bizi yazsan 9 istanbuldan sevgiler 10 metin öztürk

Anketler

Kürtleri açılım ile destekleyen ve kürt teröristleri serbest bırakan AKP'nin oyu sizce kaç olmuştur?
% 32
%12
%17
%24
%8,5

Gunluk Gazeteler