Son Dakika    |     Sitene Ekle    |    Künye     |     Iletisim

HAYDİ HAYIRLISI

Rüştü AYDIN
         HAYDİ HAYIRLISI

 


Haydi hayırlısı


 


Belediye başkanlarını, Meclis üyelerini, İl Genel Meclis üyelerini ve muhtarlarımızı seçeceğimiz güne yaklaşık 1 ay kaldı. 29 Mart 2009 günü hepimiz gidip o kutsal oylarımızı sandığa atıp geleceğiz.


Bu konuda içim rahat. Gönül rahatlığıyla sandığa gidip oyumu atacağım. Çünkü bu bir yerel seçim. Yerel insanları seçeceğiz. Partiden önce insan evladına oy vereceğiz. Bu düşünceyi her partinin bütün adayları savunuyor. Biz diyor, başkan olunca parti rozetimizi bırakacağız, önce insan diyeceğiz, diyorlar. Demeleri de gerekiyor.


Şimdi bize burada samimi olanı bilmek gerekiyor. Hem samimi olanı hem projeleri olanı bilmek için takip etmek gerekiyor. Takip edeceksin ki, dürüst mü, yalancı mı? ona karar vereceğiz.


CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve Adayı Macit Özcan’ın seçim çalışmalarını medya olarak takip ettik. Çünkü bizlere gideceği yerlerin programını bildiriyordu. Sonradan bildirmez oldu. Nedeni önemli değil.


Gittiği yerlerde vatandaş bilinçli bir şekilde Sayın Başkan Macit Özcan ile çatır çatır hesaplaşıyor.


Yaptığı hizmetleri seçimlik yaptığını, asfaltların üzerinden birkaç ay geçince bozulduğunu, ekmek fabrikasının neden seçimlerde ortayı çıktığını ve sonra kapandığını, işsizliğe çare üretmediğini, burs ücretlerini hala alamadıklarını hep sorguluyor. Bazen de Başkan Özcan ekmek fabrikasında olduğu gibi, “şerefim üzerine söz veriyorum, ekmek fabrikası seçimden sonrada devam edecek kapanmayacak ve ekmeklerin sayısını da arttıracağım” diye şeref sözü bile veriyor.


Demek ki artık Mersinliler, Mersin’e sahip çıkmaya başladılar. Mersin’i yöneten ve yönetmeye talip olanlarda bu bilinçte olmak için uğraşıyorlar. Bu iyiye işaret.


Bundan sonra Mersinli olarak ipin ucunu bırakmamak kalıyor. 29 Mart 2009 tarihi ipin ucunu tutmak için iyi bir fırsat. Tuttuktan sonra da bırakmamak gerekiyor. Vee… Fabrika kuracağız, 15 bin işçi alacağız diyen başkan adayına da hadi kur fabrikanı söz vermiştin diye hemen arayı soğutmadan baskı kurmaya başlayacağız. Yada şeref sözü verenlere sözünü hatırlatmayı bir beş yıl daha sürdüreceğiz.


Ne diyelim. Haydi hayırlısı.


Mersin’den doğan güneş o tatlı, sıcak  yüzünü hep Mersin’e ve Mersinlilere göstermeye ve insanlarını ısıtmaya devam etsin. Halkın içinde gezen, onlardan biri olan, vatandaşlar ile birlikte oturup çayını içen kuru fasulyesine ekmeğini bandırıp yiyen sıcak bir başkanı; Mersin Büyükşehir Belediyesinde görmekte bizlere nasip olur inşallah diyelim.

Bu yazı 1075  kere okundu

Bu Yazıyı Paylaş: Add to: Facebook.com Add to: StumbleUpon Add to: Yahoo Add to: Google

YORUMLAR

SON YAZILARI

Darısı MGC’ye Büyük Devlet Olmak Çanakkale’de Üç Ayak 1987’den 2012’ye Kıbrıs Gül, Hamit Tuna’yı Neden Övdü 2011 Soykırım Türklere Yapılmıştır 74 Milyonluk Bütçe Az Değil mi? Yabancı Doktor Kutla-ma

YAZARLARIMIZ

Rüştü AYDIN Habibe Aydın Tuna M.Reşat ATA Duygu SUCUKA Bekir ZORBA Ali KAPLAN R.Mevlüt KAYA Mustafa Kandırmaz

ÇOK OKUNANLAR

Sikayetim Var !

1Trafik rezaleti. 2cadde ve sokak ışıklandırması 3GERİ DÖNÜŞÜM KUTUSU İSTİYORUZ 4soru 5İNSAN SAĞLIĞI 6Geridönüşüm noktaları 7sivrisinek ler 8hizmet mi eziyet mi.. 9cumhuriyet evleri aldatmacası 10Şehir içinde çöplük

YAZAR YORUMLARI

1 yaş sınırlaması 2 Ancak bu kadar olur. 3 İZAFİYET 4 KATKI 5 KADIN 6 BEDELLİ 7 nelere alıştık 8 TÜRK DİL KURUMU 9 harika 10 2012 ömss

HABER YORUMLARI

1 HAYIRLI OLSUN 2 İŞTE TÜRKİYENİN HALİ VE GİT GİDE KÖTÜYE GİDEN GİDİŞ HALİ GÖZ ÖNÜNDEDİR 3 SEDİR AĞACI VE ORMANLARIMIZ 4 TEBRİKLER 5 Çanakkale 6 ATAKENT İLÇE TEŞKİLATINA SELAMLAR 7 Abdullah EMİR 8 KAHRAMANLAR ÖLMEZ 9 tebrikler 10 HELAL SANA FUAT BAŞKAN

Anketler

En çok hangi rengi seviyorsunuz?
Beyaz
Kırmızı
Mavi
Mor
Pembe
Sarı
Siyah
Turuncu
Yeşil

Gunluk Gazeteler