Son Dakika    |     Sitene Ekle    |    Künye     |     Iletisim

YAŞAMA BAKIŞIMIZ

Rüştü AYDIN
         YAŞAMA BAKIŞIMIZ

Yaşama bakışımız


 


Yaşamak için üretim şart.


Üretmeyi seviyorum. Ortaokul sıralarında iken öğretmenimiz bir makale yazmamızı istedi. Not vereceğim ve karnenize işlenecek, dedi. Makalemi yazdım. Özet olarak dedim ki, elektrik bulunmuş, Yerçekimi bulunmuş, atom bulunmuş vs…  bana bu dünyada bulacak bir şey kalmamış dedim, ama yine de topluma hizmet etmenin en iyi buluş olacağını yazdım. Ben yazımı bitirdim, parşömen kağıdı açık dururken yanımdaki sınıf arkadaşım benim yazıma bakarak kendi kağıdına bir şeyler yazıyordu. Öğretmenim bu durumu görür görmez beni çağırdı. “Rüştü kağıdını bana getir” dedi. Ben hemen yerimden kalktım kâğıdımı öğretmenime teslim ettim ve benim sınıftan çıkmamı istedi. Bende çıktım gittim. Edebiyat dersimden iyi puan almıştım.


Bu anımı anlatmamın nedenine gelince bir Türk evladı olarak üretmeyi sevdiğimi söyledim. Üreteceğim, üretimden önce kendim faydalanacağım artım var ise başkasına fayda sağlayacağım. Bu işlemden de kar edeceğim. Çünkü üretip kar etmez isem işimi bir yabancı elimden alır ve ben işsiz yurtsuz kalırım. Yaşama bakış açım bu.  


Bu işlemi Türkiye Cumhuriyeti Devletini yöneten hükümetlerin saygıdeğer yöneticileri  neden düşünmezler onu merak ettim. Kendi işini kendin yaparsan hem kalite olur hem işin sonucunu görmekte garanti olur. Bu iş dünyasının kanunudur. Yani Türkiye Cumhuriyeti Devleti sınırına döşediği mayınları temizleyecek kapasite de değilmi? Kendi işini kendisi neden yapamıyor? Kendi üretimini neden düşünemiyor.


Bence düşünmesi lazım. Düşünmeyen yöneticilerin beceriksiz olduklarını düşünmekte bize düşer.


 


***


 


Üretimle ilgili diğer bir konu Sinema. Ülkemizin acı gerçeklerinden bir sonuç:  “Görsellikte çalışma ortamının gençlere açılmamasıdır.. Gençlerin teşvik edilmemesidir.” Bu konuda da Yönetmen ve  Senarist olarak İnciay Yapım ile birlikte Mersin’de ilkleri başlattık. Film çekimlerinde gençlerin önünü açtık. Ama henüz Mersin bu işi benimseyemedi. Halbuki Amerika’nın Holywood’u sinema üretimi ile dünyayı yönetmeye başladı. Bizim Yeşilçam’ın böyle bir iddiası bu güne kadar hiç olmadı. İnşallah gençlerin önünü açar isek bu iddiayı da gençler yapar diye düşünüyorum.


Yönetmenliğini üstlendiğim Karacaoğlan filmi bu konuda bir hayli iddialı olacak. Bir tek eksiğimiz var destekleyici bulamıyoruz. Mersinli iş adamlarının, bürokratların ve ilgili kişi ve kurumların Mersin’de ki  film sanayisine hazır olmadıklarını görüyoruz. Fakat bu bize yılgınlık vermez. Başarılı olmak için üretime kendimizden fedakârlık yaparak devam edeceğiz.


 


***


Üretimin en önemli kısmı siyaset ve siyasetçi üretimi. Mevcut Partilerimize bakıyoruz. Demokratik olarak kabul ettiğimiz siyasetimizi maalesef atama demokrasisi ile devam ettirmek zorunda kalıyorlar. Böyle bir zorunluluk AKP ile siyasi hayatımıza girmiştir. Devam ediyor. Şu günlerde partilerde kongre heyecanı devam ediyor diyeceksiniz. Seçimler yapılıyor. Evet ama çoğu yerde tek aday var. Genel Merkez böyle istiyor deniliyor ve tek aday tek liste seçimlere gidiliyor. Ülke gerçeği bunu gerektirdiği için.


Neden gerektiriyor. Ben bu konuya MHP’den bir örnek vererek girmek istiyorum. Daha önceki kongrede Ümit Özdağ MHP Genel Başkanlığına adayım dedi ve Partililer istemeyince Genel Başkan Adayı bile olamadı. Şimdi de Koray Aydın adayım diyor.


Dr. Devlet Bahçeli, MHP Genel Başkanı olarak başarılı olmuştur. Başarısız diyenlerin tutarlı bir gerekçeleri yok. Sadece “Bahçeli gitsin” görüşündeler.


Peki bende haklı olarak şöyle bir soru sorayım.


-AKP’de “Recep Tayip Erdoğan gitsin” diyenler var mı? Yok.


O zaman MHP’de neden Bahçeli gitsin, diyenler çıkıyor.


Bu güne kadar MHP Lideri Bahçeli, ülkenin huzursuzluğunu isteyen dış mihraklara karşı ülkücüleri sokağa itmemiştir. Basın toplantılarında ve gurup toplantılarında ülkenin teslimiyetçiler tarafından kötü yönetildiğini haykıran yapısı ile de hep puan toplamıştır. İktidar olması için Sadece MHP gerçeğini kabul edecek İş adamları ve Medya kalmıştır. Bu unsurlar MHP gerçeğini kabul ettiği gün MHP ülkeyi tek başına yönetecektir. Bu durum bilindiği için MHP’de genel başkanlık sorunu var denilerek ortaya çıkılmaktadır.


Ben üretimi düşünen bir insan olarak siyasetçi konusunda  üretileni yok etmeyi düşünmüyorum. Dr. Devlet Bahçeli MHP ve ülkemiz adına çok iyi bir kazançtır.


Koray Aydın, doğal olarak kongreyi beklemiş olsa, normal çıkışlarını yaparak MHP siyasetini benimsemiş olsa bence siyasetçi üretimi konusunda, başarılı bir örnek olabilirdi. Belki yine olacak, fakat MHP Tüzüğü’ne göre Devlet Bahçeli bir daha başkan seçilemez, diyerek yola çıkması ve olağanüstü kongre talep etmesi, direk Bahçeli’yi istemiyoruz havası vermiştir. Ve bu durum kendisi için olumlu sonuç doğurmamıştır. Ve MHP Genel Başkanlığı’na tekrar Dr. Devlet Bahçeli’nin seçilmesini sağlayacaktır.


***


AKP siyaseti bitiyor mu?


Ak Parti de son yerel seçimler sonrası sancılar başladı. Hükümetin hem ekonomide hemde terörde başarısız oluşuda sancıların artmasında etken oluyor.


Şener’in Partisi neden kurulmuş olabilir? Parti Lideri A. Latif Şener İktidara gelmek için diyor, ama bu  konuda ben biraz farklı düşünüyorum.


 %47 den %39 a düşen oylarının sorumlusunu araştıran AK Parti yönetimi,  A.Latif Şener in kurduğu Türkiye Partisi ile sancılardan kurtulmanın hesabını yapacak. Türkiye Partisi, AK Parti nin tek başına hükümet kurabilmesi için oyları toplayacağını düşünüyorum. Nedeni: 2011 yılında yapılacak olan Milletvekilliği seçimlerinde Ak Parti oyları tahminen %25-30 arasına gerileyecek.


Ak Partiden kopan bu oylar  iktidar alternatifi olan CHP ile MHP ye gidecek. Böylece CHP ve MHP milletvekilliği sayısında  AK Parti’ye yakın olacak. Bunun gerçekleşmemesi için AKP den giden oyların Türkiye Partisine gitmesi gerekir. Böylece AK Parti 2011 yılında yapılacak seçimlerden sonra tek başına iktidar olmanın yolunu açmış olacaktır. Cem Uzan’ın Genç Partisinin, MHP ve DYP oylarını toplayarak AKP’nin tek başına iktidar olmasını sağladığı gibi...Diye düşünüyorum.

Bu yazı 994  kere okundu

Bu Yazıyı Paylaş: Add to: Facebook.com Add to: StumbleUpon Add to: Yahoo Add to: Google

YORUMLAR

SON YAZILARI

Darısı MGC’ye Büyük Devlet Olmak Çanakkale’de Üç Ayak 1987’den 2012’ye Kıbrıs Gül, Hamit Tuna’yı Neden Övdü 2011 Soykırım Türklere Yapılmıştır 74 Milyonluk Bütçe Az Değil mi? Yabancı Doktor Kutla-ma

YAZARLARIMIZ

Rüştü AYDIN Habibe Aydın Tuna M.Reşat ATA Duygu SUCUKA Bekir ZORBA Ali KAPLAN R.Mevlüt KAYA Mustafa Kandırmaz

ÇOK OKUNANLAR

Sikayetim Var !

1Trafik rezaleti. 2cadde ve sokak ışıklandırması 3GERİ DÖNÜŞÜM KUTUSU İSTİYORUZ 4soru 5İNSAN SAĞLIĞI 6Geridönüşüm noktaları 7sivrisinek ler 8hizmet mi eziyet mi.. 9cumhuriyet evleri aldatmacası 10Şehir içinde çöplük

YAZAR YORUMLARI

1 yaş sınırlaması 2 Ancak bu kadar olur. 3 İZAFİYET 4 KATKI 5 KADIN 6 BEDELLİ 7 nelere alıştık 8 TÜRK DİL KURUMU 9 harika 10 2012 ömss

HABER YORUMLARI

1 HAYIRLI OLSUN 2 İŞTE TÜRKİYENİN HALİ VE GİT GİDE KÖTÜYE GİDEN GİDİŞ HALİ GÖZ ÖNÜNDEDİR 3 SEDİR AĞACI VE ORMANLARIMIZ 4 TEBRİKLER 5 Çanakkale 6 ATAKENT İLÇE TEŞKİLATINA SELAMLAR 7 Abdullah EMİR 8 KAHRAMANLAR ÖLMEZ 9 tebrikler 10 HELAL SANA FUAT BAŞKAN

Anketler

En çok hangi rengi seviyorsunuz?
Beyaz
Kırmızı
Mavi
Mor
Pembe
Sarı
Siyah
Turuncu
Yeşil

Gunluk Gazeteler