Son Dakika    |     Sitene Ekle    |    Künye     |     Iletisim
SAĞLIKLI KADIN, SAĞLIKLI TOPLUM DEMEKTİR
Mersin Valisi Hüseyin Aksoy`un eşi Hülya Aksoy`un koordinesinde İl Sağlık Müdürlüğü`nce yürütülen ?Kadın Sağlığı Projesi? kapsamında, her kesimden kadına ulaşılarak ?kadın sağlığı` konusunda seminer veriliyor.Mersin Valisi Hüseyin Aksoy`un eşi Hülya Aksoy
2009-12-04 - 09:21

 
KADIN SAĞLIĞI EĞİTİM PROJESİ DEVAM EDİYOR
“SAĞLIKLI KADIN, SAĞLIKLI TOPLUM DEMEKTİR”
Mersin Valisi Hüseyin Aksoy’un eşi Hülya Aksoy’un koordinesinde İl Sağlık Müdürlüğü’nce yürütülen “Kadın Sağlığı Projesi” kapsamında, her kesimden kadına ulaşılarak ‘kadın sağlığı’ konusunda seminer veriliyor.
Bu kapsamda  Cumhuriyet Mahallesi Meltem Sitesi’nde ikamet eden kadınlara, ‘meme kanseri, belirtileri ve korunma yolları, rahim ağzı kanseri, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, menopoz ve sağlıklı beslenme’ konularında sinevizyon eşliğinde bilgi verildi.
Proje Koordinatörü Hülya Aksoy’un da katılarak kadınları yalnız bırakmadığı seminere site sakini hanımlar yoğun ilgi gösterdi.
Proje Koordinatörü Hülya Aksoy, aileyi ayakta tutan kadının önce kendi sağlığına özen göstermek zorunda olduğunu vurgulayarak, “Önce kendiniz, sonra aileniz, sonra da sağlıklı bir toplum için kendinize özen gösterin. Eğitim seminerlerine de mutlaka katılmaya çalışın.”dedi. 
Hülya Aksoy, ‘Kadın Sağlığı Projesi’ kapsamında şu ana kadar 453 bin 682 kadına ulaşıldığını, 4 bin 790 kadında şüpheli bulguya rastlanıldığını, memesinde şüpheli bulguya rastlanan kadınların yüzde 90’ının ileri tetkiklerinin yapıldığını, 77 kadına ise kesin tanı konulduğunu kaydederek, erken teşhis ve tanının hayat kurtaracağını söyledi. 
                 
      -MEME KANSERİNİN NEDENLERİ VE KORUNMA YOLARI-
 
Daha sonra Yenişehir Sağlık Grup Başkanlığı Doktoru Özlem Kemal Delibaş, kadınlara, kendi sağlıklarını ilgilendiren konular hakkında sinevizyon eşliğinde bilgi verdi.
Dr.Delibaş, dünyada her 7 kadından birinde meme kanseri görüldüğünü, bunun korkutucu bir rakam olduğunu ifade ederek, ülkemizde kadınları öldüren kanserlerin başında meme kanserinin geldiğini ve bu konuda kadınların bilgilendirilmesinin önemli olduğunu söyledi.
Süt bezlerindeki hücrelerin anormal şekilde çoğalmaları ve bu anormal hücrelerin başka organlara giderek anormal düzeyde büyümeleri sonucu meme kanserinin geliştiğini ifade eden Dr.Delibaş, her yaş grubunda  görülmekle beraber 50 yaş üzeri kadınlarda bu riskin 4 katına çıktığını söyledi.
Ailede mevcut olması, adet düzensizliği, şişmanlık, radyasyon, beslenme tarzı, alkol ve sigara kullanımı gibi nedenlerin kanser riskini artırdığını ifade eden Delibaş, düzenli beslenme ve düzenli spor yapmanın riski yüzde 40 oranında azaltacağını vurguladı.
Her kadının 20 yaşından itibaren ayda bir kez  10 dakika ayırarak kendi kendine meme muayenesi yapması, 20 ila 40 yaş arasındaki kadınların 3 yılda bir ayrıntılı meme muayenesinden geçmesi, 40 yaşın üzerindeki kadınların ise yılda bir defa muayeneden geçip gerekiyorsa mamografi ya da ultrasyon çektirmesi gerektiğini söyleyen Delibaş, erken teşhis ve tedavinin hayat kurtaracağını vurguladı.
Dr.Delibaş ayrıca rahim ağzı kanseri, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, menopoz ve sağlıklı beslenme konularında kadınlara bilgi verdi.

Bu haber 248 kere okundu

Add to: Facebook.com Add to: StumbleUpon Add to: Yahoo Add to: Google

YORUMLAR

Sağlık Kategorisine Ait Diğer Haberler

Dumansız bir hayat, sağlıklı yaşam Akciğer Kanserinin Nedeni Sigara Tehlikeli Hastalıkların Gizli Nedeni Kızılay'a Kan Bağışı Desteği Bel Fıtığında Mikrocerrahi Yöntemi Sağlık Hakkı Meclisi Hayata Geçti Organ Bağışının önemi anlatıldı Öz, annelerin süt iznini sordu Turhan, Organ Bağışı Hayat Kurtarır Meme Kanserine Dikkat!

YAZARLARIMIZ

Rüştü AYDIN Habibe Aydın Tuna M.Reşat ATA Duygu SUCUKA Bekir ZORBA Ali KAPLAN R.Mevlüt KAYA Mustafa Kandırmaz

ÇOK OKUNANLAR

Sikayetim Var !

1Trafik rezaleti. 2cadde ve sokak ışıklandırması 3GERİ DÖNÜŞÜM KUTUSU İSTİYORUZ 4soru 5İNSAN SAĞLIĞI 6Geridönüşüm noktaları 7sivrisinek ler 8hizmet mi eziyet mi.. 9cumhuriyet evleri aldatmacası 10Şehir içinde çöplük

YAZAR YORUMLARI

1 yaş sınırlaması 2 Ancak bu kadar olur. 3 İZAFİYET 4 KATKI 5 KADIN 6 BEDELLİ 7 nelere alıştık 8 TÜRK DİL KURUMU 9 harika 10 2012 ömss

HABER YORUMLARI

1 HAYIRLI OLSUN 2 İŞTE TÜRKİYENİN HALİ VE GİT GİDE KÖTÜYE GİDEN GİDİŞ HALİ GÖZ ÖNÜNDEDİR 3 SEDİR AĞACI VE ORMANLARIMIZ 4 TEBRİKLER 5 Çanakkale 6 ATAKENT İLÇE TEŞKİLATINA SELAMLAR 7 Abdullah EMİR 8 KAHRAMANLAR ÖLMEZ 9 tebrikler 10 HELAL SANA FUAT BAŞKAN

Anketler

En çok hangi rengi seviyorsunuz?
Beyaz
Kırmızı
Mavi
Mor
Pembe
Sarı
Siyah
Turuncu
Yeşil

Gunluk Gazeteler