Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, gece kentte bulunan tüm fırınları denetledi. Gece yarısı başlayan denetim sabahın ilk ışıklarında sona erdi. Kurallara uymayan fırıncılar hakkında tutanak tutuldu.
2010-02-27 - 22:03
-BAŞKAN KOCAMAZ, FIRINCILARA GECE DENETİM YAPTI
-GECE YARISI BAŞLAYAN DENETİM SABAHIN İLK IŞIKLARINDA SON BULDU
-BAŞKAN KOCAMAZ, “HALKIN SAĞLIĞI HERŞEYİN ÜSTÜNDEDİR”
Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, gece kentte bulunan tüm fırınları denetledi. Gece yarısı başlayan denetim sabahın ilk ışıklarında sona erdi. Kurallara uymayan fırıncılar hakkında tutanak tutuldu.
Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, hijyen çalışma koşullarının yerine getirmeyen fırıncıları da sert bir dille uyardı.

Denetlenen fırınlarda, ekmek gramajı, sağlık karnesi, iş önlüğü ve bone kullanımı, hamur kazanı ve pasa bezlerinin yanı sıra ruhsat kontrolü yapıldı.
Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, kimsenin gözünün yaşına bakmayacaklarını belirterek, “Kurallara uymayan fırıncılara kapatma dahi her türlü yaptırımı uygulayacağız. Fırınlar kendilerine çeki düzen vermeli. Gıda güvenliğine yüzde yüz uyum şart. İnsan sağlığı her şeyin üstündedir. Halkımızın sağlığını düşünmek durumundayız. İnsanımızın en temel gıda maddesi olan ekmeğin üretimi sırasında halkın sağlığı ile oynanmasına asla fırsat vermedik, vermeyeceğiz. Fırınlarımızda kendilerine çeki düzen vermek zorundadır” dedi.
Başkan Kocamaz’ın başkanlığında yapılan denetimlerde, zabıta ekipleri, fırın çalışanlarına tırnak kontrolünden, çalışma anında takılacak boneler, pasalar, işyeri genel görünümü ve gıda güvenliği üzerinde titiz denetimler yaptı.
Gece yarısı başlayan denetim sabahın ilk ışıklarında son bulurken, kurallara uygun olmayan fırınlar hakkında tutanak tutuldu.
|