Son Dakika    |     Sitene Ekle    |    Künye     |     Iletisim
AKKUŞ, TEPKİ GÖSTERDİ
MHP Mersin Milletvekili Akif Akkuş yerel bir gazetenin yapmış olduğu haberde, Mersin’de yapılacak havaalanı ile ilgili Kürşat Tüzmen’in açıklamalarına tepki gösterdi.
2010-02-11 - 14:20

Akkuş, tepki gösterdi
 
MHP Mersin Milletvekili Akif Akkuş yerel bir gazetenin yapmış olduğu haberde, Mersin’de yapılacak havaalanı ile ilgili Kürşat Tüzmen’in açıklamalarına tepki gösterdi.
 
TÜZMEN’DEN YANIT İSTEDİ
Akkuş; “Mersin de yayınlanmakta olan İçel Ekspres Gazetesinin, 01.02.2010 tarihli sayısının manşetinde, ‘Uluslar arası Çukurova hava alanı temeli yıl sonuna kadar atılır’ beyanatı, gerçekleri yansıtmamaktadır. Çünkü daha önce Tarsus-Baharlı mevkii, hava alanının yapılacağı yer olarak belirtilmiş, meçhul bir sebeple, uygun bulunmamış ve alternatif alanlar aranmaya başlanmıştır. Ayrıca mevcut Adana hava alanının, uzatılıp genişletilmesi ve yeni yapılarla uluslar arası hizmet verecek hale getirilmesi için yoğun çalışmalar yapıldığı duyumları da söz konusudur. Son olarak 3 Kasım 2009 tarihinde, Çevre ve Orman Bakanlığında, Milletvekilleri, bölge Belediye Başkanları, Ticaret Odası Başkanları ve gazetecilerin katıldığı toplantıda hava alanının Kargılı-Çiçekli arasına yapılacağına dair çalışmaların olduğu ancak oranında kati olmadığı ortaya çıkmıştır. Çünkü belirtilen bu alanda hazine arazisi oldukça azdır ve büyük bir kısmı tarım alanıdır ve özel mülkiyete tabi tapulu arazilerdir. Bunların istimlâk edilmesi ve istimlâk la ilgili ihtilaflar bile yıllarca sürecek gibi görünmektedir. Bütün bunlar ortadayken, sayın eski Bakan Kürşat TÜZMEN neye dayanarak böyle bir beyanatta bulunmaktadır. Anlaşılır gibi değil. Ayrıca sayın eski Bakan daha önce de bölgenin ekonomik olarak iyileşeceğine dair açıklamalar da bulunmuş, ancak hiçbiri gerçekleşmemiştir.  
HAVAALANI NEREYE YAPILACAK
YERİ BELLİ Mİ?
Uluslar arası Çukurova Hava Alanının yer seçimi, yılan hikâyesine dönmüşken hava alanının temelinin yılsonuna kadar atılacağını belirterek, vatandaş heyecanlandırılmıştır. Böyle bir yatırım için bütçeye ödenek konması gerekir. Kaldı ki henüz ödenek ayrılmamıştır. Hava alanının yer seçimi henüz tamamlanmış değildir. Her konuda olduğu gibi, bu konuda da vatandaş aldatılmaya çalışılmaktadır.
Bu açıklamayı yapan Milletvekiline sormak istiyorum? , Hava alanı nereye yapılacak? Yeri belli mi? Belli ise kimden saklanıyor?  , 2010 bütçesinde böyle bir ödenek var mı? , Hava alanı konusunda Devlet Planlama Teşkilatının rapor sonuçları nedir?, DLH Genel Müdürlüğünce bir çalışma yapılmakta mıdır?
Bütün bunlar cevabı henüz olmayan sorulardır. Vatandaşın dikkatine sunmayı bir görev addediyorum” dedi.

Bu haber 153 kere okundu

YORUMLAR

Siyaset Kategorisine Ait Diğer Haberler

MHP, köylüleri bilgilendirdi MHP’den hayır’lı çalışma Özbayrak: Ülkücüler Hayır Diyecek Ülkücü Hiç Kimsenin Malzemesi Olmaz Ural, Anamur'dan Ses Verdi Seçim Stardı Tarsus'tan Verildi Komünistlerde Hayır Diyor Şanlı’dan Hayır Kampanyası Başlatıldı Özsu Sandıktan HAYIR Çıkacak İşgal edilmiş bir Anamur istemiyoruz

YAZARLARIMIZ

Rüştü AYDIN Habibe Aydın Tuna Mehmet Reşat ATA Şadan KÖSE Duygu SUCUKA Ramazan KARAMAN Bekir ZORBA Efgan Ardıç

ÇOK OKUNANLAR

Sikayetim Var !

1futbol okulu tarihleri

YAZAR YORUMLARI

1 Doğru söz 2 serzeniş 3 tanıtım 4 E-Devrim 5 CAHALET TEN BAŞKA BİRŞEYDEYİL 6 diline sağlık 7 bölücülerle kolkola nükleere hayır denmez 8 karsıyızz 9 olamazlar 10 NÜKLEEER ÇÖPLÜK AKKUYU

HABER YORUMLARI

1 12.Eylülü yargılamak top koşturanların meselesi değil..! 2 AKP Anayasasına HAYIR 3 AKP BİTİRECEĞİZ 4 mutluluklar dilerim 5 türk milliyetçiliği 6 toki nin kentsel dönüşüm projesi 7 şaşırdım 8 MERSİNİN TEK TURİZM CENNETİ 9 begendim 10 TEBRİKLER BAŞKANIM

Anketler

Hükümetin hazırladığı anayasa değişiklik paketinin oylanacağı refrerandumun sonucu sizce ne olur?
Evet
Hayır

Gunluk Gazeteler