Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili Behiç Çelik, TBMM Başkanlığına, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul GÜNAY ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırımın yanıtlaması istemiyle verdiği iki soru önergesiyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Kültür ve Turiz
2010-02-14 - 16:17
Çelik, Bakan Günay’a sordu
Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili Behiç Çelik, TBMM Başkanlığına, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul GÜNAY ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırımın yanıtlaması istemiyle verdiği iki soru önergesiyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Kültür ve Turizm Eski Bakanı Erkan Mumcu’nun konuşmalarını hatırlatarak Mersin ve Tarsus’a verilen sözlerin akıbetini sordu.
MHP’li Çelik konuya ilişkin yaptığı açıklamada; “Devlet’te devamlılık esastır. Bakanın değişmiş olması mazeret olamaz, verilen sözler devlet adamlarına yakışır bir hassasiyetle takip edilmeli ve yerine getirilmelidir” dedi.
Çelik, Başbakan Erdoğan’ın, basın mensuplarının, bu sene düzenlenecek Davos toplantılarına katılıp katılmayacağıyla ilgili sorusunu cevaplarken, ‘Bizim ağzımızdan söz bir kere çıkar’ ifadesini kullandığını da hatırlatarak, “Davos için söylenen sözün Mersin içinde geçerli olduğuna inanmak istiyoruz. Ancak verilen sözlerin üzerinden 6 yıl geçmesine rağmen henüz somut bir yatırım görülmemektedir” diye konuştu.
Çelik’in önergesinde Bakan Günay’a, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Kültür ve Turizm Eski Bakanı Erkan Mumcu’nun sözlerini şöyle hatırlattı;
“11.01.2004 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenledikleri basın toplantısında, ''Türkiye'nin 2010 Turizm Vizyonu ve 2. Hamle Dönemine İlişkin Hükümetin Turizm Politika ve Hedeflerini'' açıklamışlardı. Bu kapsamda Başbakan Sayın Erdoğan, “Yeni Turizm Çevreleri” oluşturma projeleri bulunduğunu belirterek, buna örnek olarak Tarsus Turizm Bölgesi projesinin tanıtımını yapmıştı.
03.06.2004 tarihinde Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Erkan Mumcu, A.A muhabirine yaptığı açıklamada, tahsis şartnamesinde belirtildiği gibi dosyaların proje ve mali yeterlilik açısından incelediğini, yatırım için yapılan başvuruların çok büyük bölümünün Antalya ve Muğla'da yoğunlaşırken, tahsislerde Tarsus yeni bir bölge olarak öne çıkarılmaya çalışıldığını ifade etmişti.
10.02.2006 tarihinde Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan, incelemelerde bulunmak, bazı açılış ve temel atma törenlerine katılmak üzere geldiği Mersin'de, AKP İl Teşkilatınca Hilton Oteli'nde düzenlenen yemekte partililere hitap ederken, Başbakan Sayın Erdoğan, Tarsus İlçesinde inanç turizmine yönelik bir çalışmanın Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca başlatılacağını bildirmişti.
08.03.2009 tarihinde Sayın Başbakan, Mersin mitinginde yaptığı konuşmada “Değerli kardeşlerim, bakınız ilk etapta Tarsus ve belli yerler turizm bölgesi olarak ilan edildi ve Tarsus'umuzla turizmde ciddi bir sıçramayı başlatıyoruz, başlatacağız. Bu noktada Tarsus girişimcileriyle bütünleşmiş durumda” ifadesini kullanmıştır.” sözlerini hatırlatarak, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul GÜNAY’a şu soruları yöneltti. “18 Kasım 2002 tarihinden bugüne Mersin’e yapılan Turizm yatırımları nelerdir? Doğu Akdeniz'deki turizmin gelişmesi açısından önemli bir misyon üstlenecek olan Tarsus-Kazanlı Turizm Projesi hangi aşamadadır? Ne zaman başlanıp bitirilecektir?
MHP’li Çelik, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırıma yönelttiği önergede ise Başbakan Erdoğan’ın 22.01.2009 tarihinde AKP Genel Merkezi'nde düzenlenen aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmadaki şu sözlerini hatırlattı. “Tarsus'a uluslararası çapta ve tüm Çukurova'ya hizmet verecek bir havalimanı yapımı için çalışmalar sürüyor, Açık söyleyeyim, adını ne Mersin koyacağız ne Adana koyacağız”
Çelik, Bakan Yıldırım’a, Tarsus'a uluslararası çapta ve tüm Çukurova'ya hizmet verecek bir havalimanı yapımı hangi aşamadadır? Ne zaman bitirilecektir? sorusunu yöneltti.
|