MHP Erdemli İlçe Başkanı Bekir Özsu, 12 Eylül`de yapılacak olan Anayasa değişiklik paketinin halk oylamasında hayır diyeceklerinin nedenlerini açıkladı.
2010-07-16 - 19:16
Özsu Sandıktan HAYIR Çıkacak
MHP Erdemli İlçe Başkanı Bekir Özsu, 12 Eylül’de yapılacak olan Anayasa değişiklik paketinin halk oylamasında hayır diyeceklerinin nedenlerini açıkladı.
Ankara’da Balgat Anadolu Gösteri Merkezinde bir araya gelen parti yöneticilerine neden hayır kullanacakları yönünde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin toplantısına da Erdemli teşkilatı olarak katıldıklarını belirten MHP Erdemli İlçe Başkanı Bekir Özsu, Teşkilat olarak Erdemli’de de hayır kampanyası başlattıklarını söyledi. Başkan Özsu, “ Mevcut bir anayasamız zaten var. Bu güne kadar AKP’nin yaptığı anayasa değişikliği gibi bir çok hükümetler tarafından da anayasamızda değişiklikler yapılmıştır. Bu ne bir ilktir ne de son olacaktır. Gelişmeler karşısında toplumuzun ihtiyacı olduğunda anayasamızda gerekli değişiklikler yapılacaktır.
Ancak, AKP’nin uzlaşma ortamı oluşturmadan tek taraflı yaptığı anayasa değişikliğine hayır derken ayrıca AKP’nin yabancı başkentlere danışarak yaptığı değişiklikler ile hangi karanlık yollara gireceğimizi bilmemiz gerekir. Biz bu bilinçle halkımızı aydınlatarak 12 Eylül’de yapılacak olan Referandumda “HAYIR” diyeceğiz.
Özsu, “Ham hayallerle gerçekçi olmayan arayışlarla milli bünyeye uygun olmayan yabancı doku nakilleri ile başka milletlerin özel şartlarından doğmuş iyi zannedilenleri bize de zerk etme arayışları konusunda milletimiz oldukça tecrübelidir. AKP Hükümetince masum talepler olarak başlatılan adımların ülkemizde hangi badirelere mal olacağını hesap etmeyen vizyonsuzluğa tahammülümüz yoktur. “dedi.
“Muazzam Kudretin Adı Milliyetçi Hareket Partisi” olarak, 12 Eylül şehitlerine bir fatihayı dahi esirgeyenlerin tuzağına düşmeyeceğiz.” diyen Başkan Özsu hayır’ın nedenleri şöyle sıraladı:
.jpg)
-MHP’nin katkısının sorulmadığı dayatma anasayasına hayır
-Sağlıklı sonuç alınmayacağı için "anayasa değişikliklerine hayır"
-Yeni kutuplaşmaların içine girmesine engel olmak için "anayasa değişikliklerine hayır"
-Karanlık işbirliklerinde çare aramış zihniyetin zorladığı "anayasa değişikliklerine hayır"
-Tek taraflı "anayasa değişikliklerine hayır"
-Toplumsal kırılganlığı ve farklılaşmayı daha da artıracağı için"anayasa değişikliklerine hayır"
-Partimizin uyarı ve önerilerine kulaklarını kapatmış bir zihniyetin hazırladığı "anayasa değişikliklerine hayır"
-MHP'yi ve kadrolarını iftira, gıybet ve hakaretlerle aşağılayan bir anlayışın yaptığı "anayasa değişikliklerine hayır"
-İflasına bahane arayan hükümetin oluşturduğu "anayasa değişikliklerine hayır"
-Ülkemizi ve milletimizi bölünmeye doğru götüreceği anlaşılan hazmettirme sürecinin ilk adımı olan "anayasa değişikliklerine hayır
-Siyasi namustan uzak bir anlayışın zorladığı çalışmanın ürünü olan "anayasa değişikliklerine hayır"
-Teröristle kucaklaşan ve milleti bölmek isteyen bir zihniyetin önünü açmamak, milletin kardeşliğini ısrarla sürdürmek için "anayasa değişikliklerine hayır"
-Bölünmeyi mazur gören özürlü demokrasi zihniyetinin tuzağına düşmeyecek ve "anayasa değişikliklerine hayır"
-Milleti bölmek gibi bir özgürlük alanı olmayacağından hareketle "anayasa değişikliklerine hayır"
-Hukuku emrine almak isteyen siyaset tüccarlarına ve dokunulmazlık kaçkınlarına fırsat vermemek için "anayasa değişikliklerine hayır"
-MHP ülkemizi yıkıma, milletimizi bölünmeye götürecek aşamalı oyunu bozarak "anayasa değişikliklerine hayır" oyu verecek
-Milletimizi yokluğa mahkum etmiş müflis zihniyetin rezaletlerini örtme arayışlarının, gündemi değiştirme çabalarının maskesi olan "anayasa değişikliklerine hayır"
Ağır istismarlara karşı milletimizi korumak, yeni çatışma alanlarının doğmasını önlemek için "anayasa değişikliklerine hayır"dedi.
Mahallelerde, köylerde beldelerde gezerek referandumda hayır oyu verilmesi için çalışmaya başladıklarını belirten MHP Erdemli İlçe Başkanı Bekir Özsu, 12 Eylül günü sandıktan hayır oyları çıkacağını söyledi.
|