MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 86.yıl dönümü nedeniyle kutlamada bulundu.
2009-10-28 - 11:40
”Cumhuriyet, Türkiye'nin 86 yıllık başarı öyküsüdür"
MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 86.yıl dönümü nedeniyle kutlamada bulundu.
Aşut; “Mustafa Kemal Atatürk'ün Anadolu'yu işgalden kurtarmak için 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarak başlattığı Milli Mücadele'nin sonucu 29 Ekim 1923'te kurulan Cumhuriyet'tir. Egemenliğin kayıtsız şartsız millet iradesine dayanması olan Cumhuriyet, Türk toplumunu ulus olma bilincine kavuştururken, bireyi de yurttaş konumuna yükseltmiştir. Ulusumuz, büyük önder Atatürk'ün hedef gösterdiği, çağdaş uygar ülke olma yolundaki çalışmalarını Cumhuriyet'in felsefesiyle yapmış ve bu yönde büyük mesafe katetmiştir.
Türkiye Cumhuriyeti'nin 86 yılı, bu yüzden bir başarı öyküsüdür. Bugün Türkiye, dünyanın en büyük 20 ekonomisinden biri, bölgesinin önemli gücüdür. Cumhuriyet'in ve devrimlerinin ışığında gelişen Türkiye, savaşları, ekonomik krizleri atlatarak yoluna devam ediyor.
Ulu Önder Atatürk'ün mirası olan Cumhuriyetimizin kurulduğu ilk günkü azim, inanç ve kararlılığın bugün de devam ettiğinden hiç kimsesinin kuşkusu yoktur. Bu güven duygusuyla Büyük Türk Milleti'nin ve Mersin halkının en büyük bayramını kutlarım” dedi.
|