Son Dakika    |     Sitene Ekle    |    Künye     |     Iletisim
ÇALIKUŞU BALESİ'NE İLGİ SÜRÜYOR
Reşat Nuri Güntekin’in aynı adlı ölümsüz eserinden sahneleye uyarlanan “Çalıkuşu” balesi, ilk gösteriminden bu yana yoğun bir ilgiyle kapalı gişe oynamaya devam ediyor.
2012-01-26 - 09:47

Reşat Nuri Güntekin’in aynı adlı ölümsüz eserinden sahneleye uyarlanan “Çalıkuşu” balesi,  ilk gösteriminden bu yana yoğun bir ilgiyle kapalı gişe oynamaya devam ediyor.  

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB); Veli Dede, Saadettin Kaynak ve Rahmi Bey’in  müziklerinin kullanıldığı, libretto ve koreografisini Merih Çimenciler’in  yaptığı, Türkiye  prömiyerinden bu yana kapalı gişe oynayan “Çalıkuşu”  adlı bale eserini  28 Ocak Cumartesi  saat: 20.00’de Mersin Kültür Merkezi’nde   sahneleyecek.

Merih Çimenciler’in sahneye koyduğu, dekor ve kostüm tasarımını Alexandra Vassılıev’in yaptığı “Çalıkuşu” balesinin dekor-kostüm ve ışık tasarımı Alexandre VASSILIEV’e ait. Mersin Devlet Klasik Türk Müziği Orkestrası ve MDOB’un deneyimli sanatçı kadrosu ile gerçekleştireceği  eserde başlıca rolleri; Özlem ŞENORMANLILAR, Büşra AY, Meltem AYAR, Özge UZUN ÖSMEN, Bleda ÖZLEM,Özge HOŞER, Pınar HUMAR, Ender ÜÇDEMİR, Irakli BAKHTADZE, Burak CEBECİ,  Mahmut AKYOL, Serbülent BİÇER, Tarkan GÜNAL, Tolga ERGEN  dönüşümlü olarak paylaşıyor.

Dünya Prömiyeri 6 Kasım 2003 yılında İstanbul’da gerçekleşen defalarca sinemaya uyarlanan “Çalıkuşu” balesinin öyküsü şöyle: “Küçük yaşta anne ve babasını kaybeden Feride, teyzesinin yardımı ile Notre Dame de Sion Fransız Yatılı Okulu’nda okur. Okul Arkadaşları ona “Çalıkuşu” lakabını takarlar. Yaz tatillerini teyzesinin yanında geçiren Feride, teyzesinin oğlu Kamuran’a aşık olur. Zamanla aşkı karşılık bulur, nişanlanırlar. Düğün günü gelen bir mektup ile Kamuran’ın Münevver isimli bir kızla ilişkisi olduğunu öğrenir. her şeyi ardında bırakarak kaçar. Feride öğretmen olarak Anadolu’yu dolaşır. Çalıkuşu Feride’nin  hayatın ve Anadolu’nun gerçekliği ile yüzleşmesi kaçınılmazdır.

MDOB Müdür ve Sanat Yönetmeni Hasan Alptekin,  “Edebiyatımızın başyapıtı olan Çalıkuşu, bale sahnesinde de başyapıt olmaya aday.  Reşat Nuri Güntekin’in bu ölümsüz eserinin dans versiyonunu izlemeye bütün Mersinli sanatseveri davet ediyorum” dedi.


Bu haber 87 kere okundu

Add to: Facebook.com Add to: StumbleUpon Add to: Yahoo Add to: Google

YORUMLAR

Güncel Kategorisine Ait Diğer Haberler

Turizm Gelirimiz 25 Milyar Doları Aşmıştır MESİAD Yeni Yönetimiyle Umutlu Amatör Spor Kulüplerine Yardım İtfaiye Erlerine İlk Yardım Kursu Alman Eğitimcilerden Medyad'a Ziyaret Meski'den Hasta Hakları Semineri Pazarcılardan Yıldırım'a ziyaret Çay Mahallesinde Toki Anketi Yapıldı Köylerin Yüzü Gülüyor Aynı Gün Ameliyat Oldular

YAZARLARIMIZ

Rüştü AYDIN Habibe Aydın Tuna M.Reşat ATA Duygu SUCUKA Bekir ZORBA Ali KAPLAN R.Mevlüt KAYA Mustafa Kandırmaz

ÇOK OKUNANLAR

Sikayetim Var !

1Trafik rezaleti. 2cadde ve sokak ışıklandırması 3GERİ DÖNÜŞÜM KUTUSU İSTİYORUZ 4soru 5İNSAN SAĞLIĞI 6Geridönüşüm noktaları 7sivrisinek ler 8hizmet mi eziyet mi.. 9cumhuriyet evleri aldatmacası 10Şehir içinde çöplük

YAZAR YORUMLARI

1 YORUM 2 YORUM 3 YORUM 4 GELECEK 5 yaş sınırlaması 6 Ancak bu kadar olur. 7 İZAFİYET 8 KATKI 9 KADIN 10 BEDELLİ

HABER YORUMLARI

1 Vita Garden'da Tavla Turnuvası 2 malesef haklısnız 3 TEBRİK 4 KUTLUYORUM 5 HAYIRLI OLSUN 6 İŞTE TÜRKİYENİN HALİ VE GİT GİDE KÖTÜYE GİDEN GİDİŞ HALİ GÖZ ÖNÜNDEDİR 7 SEDİR AĞACI VE ORMANLARIMIZ 8 TEBRİKLER 9 Çanakkale 10 ATAKENT İLÇE TEŞKİLATINA SELAMLAR

Anketler

En çok hangi rengi seviyorsunuz?
Beyaz
Kırmızı
Mavi
Mor
Pembe
Sarı
Siyah
Turuncu
Yeşil

Gunluk Gazeteler