Kuzey Irak’ın Süleymaniye bölgesinde, hizmete açılan Selahattin Eyyubi Kolejinden 14 kişilik bir öğrenci gurubu Silifke’ye gelerek Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel’i makamında ziyaret etti.
2009-06-29 - 13:13
Öğrenciler başkan öngel’i ziyaret etti
Kuzey Irak’ın Süleymaniye bölgesinde, hizmete açılan Selahattin Eyyubi Kolejinden 14 kişilik bir öğrenci gurubu Silifke’ye gelerek Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel’i makamında ziyaret etti.
Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel’i makamında ziyaret eden Kuzey Irak’lı öğrencilerin bu ziyaretinde 7. Türkçe olimpiyatlarına hazırlanan ancak Pasaport problemi nedeniyle yarışmalara katılamayan Muhammed Ümid Garib’in seslendirdiği “Gülümse Annem” adlı türkü Başkan Öngel’e duygulu anlar yaşattı.
Türkçenin gönül elçilerini makamında ağırlayan Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, kendisini ziyarete gelen Kuzey Irak’lı öğrencilerin bu ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.Samimi bir ortamda devam eden sohbette Başkan Öngel, öğrencilere meşhur Silifke ayranı ikram etti.
Beğeniyle takip ettiği 7.Türkçe Olimpiyatlarını yurt dışında olduğu için izleyememenin üzüntüsü içinde olduğunu ifade eden Başkan Öngel,” Samanyolu TV’ de yayınlanan Ayna Programından Yurt içi ve Yurt dışındaki okulların faaliyetlerini özenle ve severek izlediğini kaydetti.
Muhammed Ümid Garib’in okuduğu “Gülümse Annem” adlı türküyü pür dikkat dinleyen ve Türkçeyi öz dilin gibi çok güzel kullandın “Bravo” diyerek alkışlayan Başkan Öngel, “Bunların hepsi Türk dostu olarak yetiştiriliyor. Hepiniz birer Türkiye sevdalısısınız. Sizler iki ülke arasında kültür elçilerimizsiniz. Yüreğinde sevgiden başka bir düşence olmayan bu çocuklarımız ile artık aramıza kimse fitne tohumu atamaz. Bu faaliyetlere katkı sağlayan, emeği geçen her kesi bu güzel çalışmalarından dolayı kutluyor ve tebrik ediyorum.” dedi.
Silifke’yi ve Silifkelileri de çok sevdiğini dile getiren Selahattin Eyyubi Kolejinde öğretmen olarak görev yapan Silifke’nin Tosmurlu Köyünden Yavuz Coşkun, ise Kuzey Irak’lı öğrencilere güzel ülkemizi gezdirip tanıttık. Ama bu arada doğup büyüdüğüm Silifke’mizi ve sıcak kanlı hemşehrilerimi de tanışöaktırmaktan dolayı son derece mutlu oldum” diyen Coşkun, sıcak ilgi ve yaklaşımlarından dolay Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel’e teşekkür ederek kendisine bir de hediye takdim etti. Mevlüt Partal, Silifke,
|