Son Dakika    |     Sitene Ekle    |    Künye     |     İletişim

TARTIŞTIRILIYORUZ.

Rüştü AYDIN
         TARTIŞTIRILIYORUZ.

 


 Tartışıyoruz, tartıştırıyoruz, tartıştırılıyoruz.



Özgürce sen ve ben Kürt dilini tartışırız. Yada sen ve ben bir olur birilerine Kürt dilini tartıştırırız. Veya başkaları bir olup seni ve beni Kürt dili hakkında tartıştırır. Bu üç hali ülkemizde yaşamak mümkündür.


Tartışma konusunu seçen, tartışacak kişilerin yaşları ile  kimlik yapısını belirleyen, birisi veya birileri mutlaka var. İşte benim tespit ettiğim budur. O birileri veya birisi hiçbir zaman Türk’ün yüksek çıkarlarını koruyan birisi olarak ortaya  çıkartılmıyor. Hep, değerlerimize küfür eden; Türk’ü ezen-yeren  konuşmalar. Vatan, Millet devlet dil din ırk gibi kutsal değerleri yok eden düşünceler öne çıkartılıyor. Böylece tartışmalar amacından saptırılıyor.


***


Ali Kırca’nın ‘siyaset meydanı’ proğramının konukları minik yavrularımızdı. Orda da aynı sorunu yaşadık. Tartışma adına, tartıştırıldık. Ülkemizin milli değerleri, dili, vatanı, Atatürk’ü bile tartışıldı. Bebek katili Mersin Milletvekili Kürşat Tüzmen’in dediği gibi “şerefsiz’ bebek katiline  sayın diyen çocuklar, Apoya liderimiz, önderimiz diyen çocuklar, hatta Atatürk’le bile kıyaslayan çocuklar vardı. Kim seçti bunları? Kimler izin veriyor bölücü konuşmaları yapın diye… kim kim kim lütfen artık sorgulayın. Bu kim sorusunu Cumhurbaşkanına, Genelkurmay Başkanına ve Başbakana ve hatta tüm milletvekillerine sorun. Kim bunlar?


TARTIŞAN ÇOÇUKLARDAN BÖLÜCÜ LAFLAR


Kürtlerin aslı Türk’tür diyen bir çocuğa; PKK benim amcamdır, PKK Kürtler in hakkını savunuyor diyebilen bir çoçuk. Yine bir başka çocuk pkk’nın şehit ettiği askerler için; “PKK nın kendisini savunmaması mümkün mü? Gel beni öldür mü diyecek?" şeklinde yanıt verebiliyor. Ve hatta bebek katili için neler diyorlar bakın: "Siz diyorsunuz ki bizim de bir önderimiz var. Onun resimlerini, flamalarını taşıyorsunuz. Kürtler in de kendine önder kabul ettiği kişi Sayın Abdullah Öcalan dır"diyor ve ortalık karışıyor.  


Bu tartışmalara katilden lider olmaz, Atatürk ile kıyaslanamaz  diyen çocuklar çıktı elbet, ama Ali Kırca ipin ucunun kaçtığını görünce toparlamaya çalışması da dikkat çekti. Diyor ki; “PKK terörü, o öldürdü bu öldürdü tartışmasını bir kenara bırakalım, dedim!.. siz yine oraya geliyorsunuz! Sizler o görüşlerin kopyacısı gibi davranırsanız, kendi özgün düşüncelerinizi ifade edememiş olursunuz. Çocukca görüşlerinizi duymak istiyoruz.”


Evet kıymetli okurlarım “tartıştırılıyoruz” derken Ali Kırca’nın son cümlesini örneklemek istedim. “Çocukça görüşlerinizi duymak istiyoruz” Sorun bakalım Ali Kırca’ya çocukları davet ederken ne diye çağırmış.


Allah aşkına çocukların Kürt dili ile katiller ile teröristler ile ne işi olabilir ki çocukça görüşleri olsun!.. Devlet yönetmek çocuk işi mi?


***


Kürt ağzında sadece 300 adet kelime var. Bunu ben demiyorum. 1972’de Askeri okullarda okutulan kitap diyor. (Dr. Mahmut Rışvanoğlu-Doğu Aşiretleri ve Emperyalizm.)


“Saint Petersburg Akademisi’nin yayınladığı 8528 sözlü Kürtçe – Rusça-Almanca Lügat kitabında;


3000 Halis Türkçe


2000 Türkçeleşmiş kelime


1240 Zint


1030 Türkçeleşmiş Farisi


370 Eski Pehlevi


300 Mahalli Kürtçe


108 Gildani


60 Kafkas Türkçesine ait kelimeler. ( Azeri, Çeçen, Çerkez)”


İşte gerçek olan  bu.


Millet olmak devlet kurmak, kurulmuş devleti korumak, bölücülere karşı varlığını devam ettirmek  çocuk oyuncağı mı? Çocukca konuşsunlar.


Keşke Kürtçenin bir dil olmadığı üzerinde 86 yıldır uğraş verilse idi… Keşke Kürtlerin oğuz boylarından gelen Türkler olduğu anlatılsa idi. . Keşke bu gerçekleri; Demokratik açılım için kellesini, gövdesini, rütbesini ortaya koyan büyükler, Yüce Türk Milletine 86 yıldır anlatabilselerdi.


 

Bu yazı 923  kere okundu

Bu Yazıyı Paylaş: Add to: Facebook.com Add to: StumbleUpon Add to: Yahoo Add to: Google

YORUMLAR

SON YAZILARI

19 Mayıs…. Kongrenin Ardından… Süt, 1 Mayıs ve Kongreler 19 Mayıs’lar Milletçe Kutlanmalı Bir Marka İsim, Mahmut Tat Sıfır Sorundan, Savaş Sorununa… Bir Başarı Öyküsü Kümede Kaldık! Dört Dörtlük Eğitim Büyük Şehir Otobüsleri Ücretsiz Olmalı

KÖŞE YAZARLARI

ÇOK OKUNANLAR

Sikayetim Var !

1Cumhuriyet evleri 2Trafik rezaleti. 3cadde ve sokak ışıklandırması 4GERİ DÖNÜŞÜM KUTUSU İSTİYORUZ 5soru 6İNSAN SAĞLIĞI 7Geridönüşüm noktaları 8sivrisinek ler 9hizmet mi eziyet mi.. 10cumhuriyet evleri aldatmacası

YAZAR YORUMLARI

1 İRADE KAZANDI 2 EVET SEVGİLİ BEKİR 3 uyanalım artık 4 tebrik 5 YORUM 6 biz kimiz 7 büyümüşte küçülmüş 8 EN İYİ OLMAK 9 yüreğine sağlık.... 10 mucizeler sonsuzdur

HABER YORUMLARI

1 TEŞEKKÜR 2 19 MAYIS ve ATATÜRK 3 TEŞEKKÜR VE ŞÜKRAN 4 Bu şehri sevmiyorum. 5 MUTFAKTA BİRİ Mİ VAR? 6 Güüüüüzeeeellll 7 ben beyaz saçlı bir arkadaşım 8 zor gunlerın adamı 9 çiftçi 10 mersin

Anketler

En çok hangi rengi seviyorsunuz?
Beyaz
Kırmızı
Mavi
Mor
Pembe
Sarı
Siyah
Turuncu
Yeşil

Gunluk Gazeteler