Son Dakika    |     Sitene Ekle    |    Künye     |     İletişim

DÜNÜR OLSUNLAR

Rüştü AYDIN
         DÜNÜR OLSUNLAR
Dünür Olsunlar
 
12 Eylül 1980 darbesi yapıldığında bütün millet rahatlamış, derinden bir oh çekmişti. Sağ sol denilen kavga sona ermiş, Komünist diye nitelendirilen solcu gençlere karşılık; karşılarındaki Türk Milliyetçisi gençlere de ülkücü adı verilmişti.
O günlerde ne sağcı olan ne de solcu olan bazıları ise tam bağımsız Türkiye için kavga edenlere karşı, sadece  seyirci olmuşlardı. Her iki yönden gelen saldırılara “yarabbi şükür” diyorlardı.
Darbe yapılınca ülkedeki ölümler sona ermişti. Taraflar fabrikalarda işe başlamış, solcu şefin altında ülkücü işçi kardeş kardeş üretim yapmışlardı. Ülkücü memur amir olurken, solcu gençte memur olarak aynı kurumda mesai yapmışlardı.
Hani bunlar 11 Eylül 1980 de birbirlerini boğazlıyorlardı?
Demek ki 12 Eylül 1980 hareketi amacına uygun olan anarşiyi durdurma görevini başarı ile yapmıştır. Ama sadece anarşi için bu geçerlidir.
Şunu anlatmak istiyorum. Bugünkü terör olayları ile 11 Eylül 1980’deki anarşi olayları arasında hiçbir fark yoktur.
11 Eylül 1980’de “Yaşasın Komünizm” diyen bölücü şehir eşkiyaları kahve basıp onlarca insanı öldürüyordu. Bugüne dönüyoruz yine aynı şehir eşkiyaları bu kez “Yaşasın Kürdistan” diyerek bölücü terör estiriyorlar. Öyle ki, sokaklarda terör estirip işyerlerine kepenk kapattırıp Molotof atarak zarar veriyorlar. 
Dünle bugün arasında ne fark var? O günde bölücü terör, ülkenin üniter yapısını bozmak için vardı bugün de ülkenin üniter yapısını bozmak için var. 
Evet o gün üniter yapımızı koruduk. Bugün de pek ala koruyabiliriz.
Bunun için;
Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin geleceği için kavga eden vatandaşlarımız ile yine aynı mekan da işçi veya memur olarak pek ala dün olduğu gibi bugün de yine kardeş kardeş çalışacağız. Birlikte üretim yapacağız. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bekası için gece gündüz mesai harcayacağız. Tek Dil, Tek Vatan, Tek Bayrak diyerek, düğünler yapıp davul zurna eşliğinde halaylar çekeceğiz. Yeter ki bizi bize bıraksınlar. Ve İmralı’dan talimat yerine, komşusundan kız alsınlar. Komşusu ile dünür olsun. Düğün dernek kursunlar. Bunu birlikte yapalım yeter.
Ülkemizde birlik ve beraberlikten yana güzel şeyler olmalı…

Bu yazı 542  kere okundu

Bu Yazıyı Paylaş: Add to: Facebook.com Add to: StumbleUpon Add to: Yahoo Add to: Google

YORUMLAR

SON YAZILARI

19 Mayıs…. Kongrenin Ardından… Süt, 1 Mayıs ve Kongreler 19 Mayıs’lar Milletçe Kutlanmalı Bir Marka İsim, Mahmut Tat Sıfır Sorundan, Savaş Sorununa… Bir Başarı Öyküsü Kümede Kaldık! Dört Dörtlük Eğitim Büyük Şehir Otobüsleri Ücretsiz Olmalı

KÖŞE YAZARLARI

ÇOK OKUNANLAR

Sikayetim Var !

1Cumhuriyet evleri 2Trafik rezaleti. 3cadde ve sokak ışıklandırması 4GERİ DÖNÜŞÜM KUTUSU İSTİYORUZ 5soru 6İNSAN SAĞLIĞI 7Geridönüşüm noktaları 8sivrisinek ler 9hizmet mi eziyet mi.. 10cumhuriyet evleri aldatmacası

YAZAR YORUMLARI

1 İRADE KAZANDI 2 EVET SEVGİLİ BEKİR 3 uyanalım artık 4 tebrik 5 YORUM 6 biz kimiz 7 büyümüşte küçülmüş 8 EN İYİ OLMAK 9 yüreğine sağlık.... 10 mucizeler sonsuzdur

HABER YORUMLARI

1 TEŞEKKÜR 2 19 MAYIS ve ATATÜRK 3 TEŞEKKÜR VE ŞÜKRAN 4 Bu şehri sevmiyorum. 5 MUTFAKTA BİRİ Mİ VAR? 6 Güüüüüzeeeellll 7 ben beyaz saçlı bir arkadaşım 8 zor gunlerın adamı 9 çiftçi 10 mersin

Anketler

En çok hangi rengi seviyorsunuz?
Beyaz
Kırmızı
Mavi
Mor
Pembe
Sarı
Siyah
Turuncu
Yeşil

Gunluk Gazeteler