Son Dakika    |     Sitene Ekle    |    Künye     |     İletişim

ARTIK BAKAN’DA MERSİNLİ

Rüştü AYDIN
         ARTIK BAKAN’DA MERSİNLİ
Artık Bakan’da Mersinli
 
Artık siyaset haklar üzerine kurulmalı.  Hak dağıtmakla yükümlü olan kişileri abartarak dev yapmanın bu topluma hiçbir fayda getirmediğini yıllardır gördük. Halada canlı canlı görmeye devam ediyoruz.
Sayın Kürşat Tüzmen, geldi. Bakan oldu. Vaatlerde bulundu. Mersin eskiden nasılsa şimdi de aynı… değişen bir şey yok.
Şimdi de Ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı Sayın Zafer Çağlayan, Mersin Milletvekili oldu. Vaatleri var, neler yapacağını bekleyip göreceğiz…
Bakanımız iş yapmaya geliyor fakat iş yapmadan önce etrafındaki iş adamları, partililer ve bazı talebi olan vatandaşlar yüzünden bir türlü kafasını kaldırıp sağına, soluna bakacak bir zaman bulamıyor. Böylece yıllar çabuk gelip geçiyor.. Mersin yine yatırımsız kalıyor, Mersin yine kaybeden oluyor.
***
Cumartesi Pazar (8-10 Temmuz 2011) , Devlet Bakanı Sayın Zafer Çağlayan, ilimizi ziyaret etti. Ak Parti İl Başkanlığı ve diğer ilçe başkanlıklarını ziyaret ederek seçimde alınan sonuç için partililere ve Mersinlilere teşekkürlerini iletti. İş adamları ile bir araya gelerek Mersin’in ihtiyaçlarını konuştular.
Bakanın Mersin’e geleceğini bilen İş adamları, Oda ve Dernek Başkanları, gazetelere günler öncesinde mesajlar göndererek Sayın Zafer Çağlayan’ın bakanlığını kutladılar. Eyvellah kutlasınlar. Vali Güzeloğlu’da buna katıldı. Ona da eyvellah.
Peki bir günde basın mensuplarının adreslerine defalarca e mail mesajları göndermekte neyin nesi oluyor anlamadım…
Mersin Valiliği, Emniyet Müdürlüğü, Ak Parti İl Teşkilatı, Bakan Proğramı adı ile e- mailler gönderdiler. Arada bir düzeltmede yapanlar oldu. Hepside “Bakanın Mersin Proğramı”nı gönderiyor… Yani bunun usulü neyse, Valilik mi yapar o yapsın, Parti mi yapar o yapsın… Bu kadar abartı niye?
Herkesin “Bakan Mersin’e Geliyor Türküsü” söylemesinin bugüne kadar Mersin’e bir şey kazandırmadığını görmedik mi Allah Aşkına! Yok yine pohpohlarla şaşalı  karşılamalar ile Mersin’deki belediyeler Ak Partili yapılmak isteniyorsa o iş başka… Demek ki yine Mersin kaybedecek. Mersin’e havaalanı bu dört yılda da yapılmayacak. Mersin Turizm bölgesi bu dört yılda da ilan edilmeyecek.. Turizm yatırımları yapılmayacak… Mersin Antalya Karayolu bu dört yılda da bitirilmeyecek vs… % 25 işsizi olan Mersinlilere yine fabrikalar yapılmayacak, yine işsiz kalacaklar.
***
Ülkede ekonomik değerler varsa Bu değerler karşılığında genel yönetimden gereken destek alınamıyorsa, bunun yolu bir bakanı pohpohlayarak değil; bu ekonomik destek Mersin ve Mersinlinin hakkı olduğu için istenmeli. Projeler oluşturulur, STK’larca desteklenir ve ilgili kurumdan talep edilir. Talep edilen proje şartlara uyuyorsa ve bu talep yerine getirilmiyorsa, hak; eşit ve adil paylaşılmıyor demektir. Bunun anlamı da oyalanmak olarak yorumlanır.
Ben diyorum ki, hak istenmez alınır. Artık oyalanmayalım.  Sayın Bakanımız Mersinlilerin hakkını bu dört yılda mutlaka Mersinlilere teslim etsin. Çünkü kendisi de artık bir Mersinlidir. Bu bilinçle hareket edilerek, Mersin’in hakkını almalı ve Mersin kalkındırılmalıdır.
 
 
 

Bu yazı 857  kere okundu

Bu Yazıyı Paylaş: Add to: Facebook.com Add to: StumbleUpon Add to: Yahoo Add to: Google

YORUMLAR

 akın köse 2011-07-11
MERSİN BALKONLARI
Sayın yazar;Mersin sevdanız her şeyin üstünde,bu yazınızı yazarken her harfinizde “MERSİN ve MERSİN’LİNİN GELECEĞİ” endişesini duyduğunuzu hissettim.Sayın bakanımız siyaset adamlığından “DEVLET ADAMLIĞINA” ne kadar kısa sürede geçerse,etrafı temizlenir,hizmetler gelir.Belediyelerin parti değişmesi ile adalet,kalkınma ve hizmet artıyorsa,bu mesele de şöyle çözülür; ANKARA’NIN SİYASET BAŞKENTLİĞİNİ BIRAKARAK;”DEVLET BAŞKENTLİĞİNE” geçmesi meseleyi kökten çözer.

SON YAZILARI

19 Mayıs…. Kongrenin Ardından… Süt, 1 Mayıs ve Kongreler 19 Mayıs’lar Milletçe Kutlanmalı Bir Marka İsim, Mahmut Tat Sıfır Sorundan, Savaş Sorununa… Bir Başarı Öyküsü Kümede Kaldık! Dört Dörtlük Eğitim Büyük Şehir Otobüsleri Ücretsiz Olmalı

KÖŞE YAZARLARI

ÇOK OKUNANLAR

Sikayetim Var !

1Cumhuriyet evleri 2Trafik rezaleti. 3cadde ve sokak ışıklandırması 4GERİ DÖNÜŞÜM KUTUSU İSTİYORUZ 5soru 6İNSAN SAĞLIĞI 7Geridönüşüm noktaları 8sivrisinek ler 9hizmet mi eziyet mi.. 10cumhuriyet evleri aldatmacası

YAZAR YORUMLARI

1 İRADE KAZANDI 2 EVET SEVGİLİ BEKİR 3 uyanalım artık 4 tebrik 5 YORUM 6 biz kimiz 7 büyümüşte küçülmüş 8 EN İYİ OLMAK 9 yüreğine sağlık.... 10 mucizeler sonsuzdur

HABER YORUMLARI

1 TEŞEKKÜR 2 19 MAYIS ve ATATÜRK 3 TEŞEKKÜR VE ŞÜKRAN 4 Bu şehri sevmiyorum. 5 MUTFAKTA BİRİ Mİ VAR? 6 Güüüüüzeeeellll 7 ben beyaz saçlı bir arkadaşım 8 zor gunlerın adamı 9 çiftçi 10 mersin

Anketler

En çok hangi rengi seviyorsunuz?
Beyaz
Kırmızı
Mavi
Mor
Pembe
Sarı
Siyah
Turuncu
Yeşil

Gunluk Gazeteler