Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, yayımladığı bir mesajla hemşireler haftasını kutladı. Her yıl 12-18 Mayıs arası kutlanan hemşirelik haftası münasebeti ile bir etkinlik düzenleyeceklerini kaydeden Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, hemşireliğin zor
2011-05-17 - 09:29
Erdemli’de Başkan Tollu, hemşireler haftasını kutladı
BEYAZ MELEKLERİ KUTLUYORUM
Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, yayımladığı bir mesajla hemşireler haftasını kutladı. Her yıl 12-18 Mayıs arası kutlanan hemşirelik haftası münasebeti ile bir etkinlik düzenleyeceklerini kaydeden Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, hemşireliğin zor ve özverili bir meslek olduğunu kaydetti. Tollu, açıklamasında hemşireliğin her alanda sahip çıkılması gerektiğini söyledi.
Hemşireliğin çok eskiye dayanan ulvi bir meslek olduğunu ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, böylesine önemli bir mesleğin beyaz melekler adıyla mutlaka sahip çıkılması gerektiğini vurguladı. Hemşirelerin sorunlarının çözülmesi için gerekli adımların da atılacağından emin olduğunu kaydeden Başkan Tollu, hemşirelerin hem psikolojik hem de sosyolojik olarak da desteklenmesi gerektiğinin altını çizdi. Hemşirelerin gece gündüz demeden özverili bir şekilde çalıştıklarını ifade eden Başkan Tollu, “özellikle de toplumsal sorunların artış gösterdiği şu zamanda hemşirelerimizin iş yükünün artış gösterdiğini düşünüp, mesleki önemi ona göre değerlendirmeliyiz. Çünkü sağlığımızın korunmasında çok önemli rol üstlenen gizli kahramanlarımız hemşirelerdir. Savaşlarda, afetlerde, cephe gerisinde en önemli kahramanlar hemşirelerimizdir. Bu ülkenin evlatları olarak, çok zor şartlara şahitlik eden bizler, beyaz meleklerin değerini iyi bilmeliyiz” dedi.
Bireysel olarak da hemşirelik mesleğinin öneminin farkında olunması gerektiğini kaydeden Tollu, hemşirelere her zaman yardımcı olunmasını istedi. Tollu açıklamasına şu sözlerle son verdi:
“Ülkemizin ilk hemşireleri 1912–1914 Balkan Savaşları ile 1914–1918 Birinci Dünya Savaşı’nda hasta ve yaralı askerlere bakmışlardır. Cumhuriyet sonrasında Hemşirelik Okulu açılmıştır. Dolayısı ile şunu söyleyebiliriz ki; hemşirelik çok zor şartlarda doğmuş ve gelişmiştir. 1964 yılından bu yana da hemşirelik haftası kutlanmaktadır. En içten duygularımla, çok büyük bir önem taşıdıklarına inandığımız tüm hemşirelerimize mesleki hayatlarında başarılar diliyor; kendilerinin hemşirelik haftalarını kutluyorum.”
Başkan Tollu, Erdemli’de hemşireler ve sağlık çalışanlarına yönelik bir etkinlik düzenleyeceklerini, şu an çalışmaların sürdüğünü belirtti.
|