Acıbadem Adana Hastanesi ve Ortopedia Hastanesi personelleri, 14 Haziran Dünya Kan Bağışçıları Günü’nde kan temini için kolları sıvadı. Bölgede ve ülkemizde güvenli kan bağışı bilincini artırarak hasta ve hasta yakınlarının yaşadığı sorunlara çözüm getirm
2011-06-14 - 10:49
Acıbadem ve Ortopedia Hastanelerinden Kızılay’ın Güvenli Kan Temini Projesine Tam Destek...
ACIBADEM VE ORTOPEDİA HASTANESİ'NDEN KAN BAĞIŞINA DESTEK
“Kan Vermek Hayat Verir...”
Acıbadem Adana Hastanesi ve Ortopedia Hastanesi personelleri, 14 Haziran Dünya Kan Bağışçıları Günü’nde kan temini için kolları sıvadı. Bölgede ve ülkemizde güvenli kan bağışı bilincini artırarak hasta ve hasta yakınlarının yaşadığı sorunlara çözüm getirmek ve toplumu kan bağışına teşvik etmek için yapılan çalışmada her iki hastanenin çalışanları Türk Kızılayı’na gönüllü kan bağışında bulundu. Mado'da kan bağışında bulunan personele meyvesuyu ikram etti.
Günümüzde tıp ve teknoloji alanındaki tüm gelişmelere rağmen kan, kan bileşenleri ve kandan elde edilen ürünlerin yerine geçebilecek bir tedavi aracı henüz bulunmuş değil. Bu yüzden kan, kaynağı insan olan ve elde edilmesi için başka alternatifi olmayan bir tedavi aracı olarak kabul ediliyor. Dünyadaki uygulamalar ve araştırmalar, en güvenli kanın, gönüllü, karşılık beklemeksizin ve düzenli olarak kan veren bağışçılardan elde edildiğini gösteriyor.
Türk Kızılayı tarafından 2005 yılından bu yana sürdürülmekte olan “Güvenli Kan Temini Programı” kapsamında, toplumda farkındalık yaratabilmek amacıyla pek çok çalışmaya imza atılıyor. Potansiyel kan bağışçılarına daha kolay ulaşabilmek ve onların ihtiyaçlarına cevap verebilmek amacıyla kan toplama faaliyetlerini, kan bağışçılarının bulundukları mekanlara giderek sürdüren Kızılay’ın 14 Haziran’daki durağı Acıbadem Adana Hastanesi oldu. Otopark alanına gelen Kızılay Tırı'nda Ortopedia ve Acıbadem çalışanları gönüllü olarak kan bağışında bulunarak projenin önemine dikkat çektiler. Acıbadem Adana Hastanesi Direktörü Hüseyin Çelik ve Ortopedia Hastanesi Direktörü Fırat Uzer de çalışanlarla birlikte kan bağışında bulundu.
14 Haziran Güvenli Kan Bağışçıları gününe yönelik olarak gerçekleştirilen bu çalışma için Acıbadem Adana Hastanesi Direktörü Hüseyin Çelik; amaçlarının kan bileşenlerinin raf ömrü kısa olduğundan düzenli bağış konusunda toplumsal bilinci genişletmek, mevcut ve potansiyel bağışçıları düzenli aralarla kan bağışlamaya teşvik etmek gerektiğini söyledi. Çelik, gönüllü ve sürekli kan veren bağışçıların, güvenli kan kaynağının temelini oluşturduğunu belirterek, insan sağlığını destekleyen her konuyu hassasiyetle desteklediklerini dile getirdi. Direktör Çelik, Ortopedia ve Acıbadem ortaklığında gerçekleşen kan bağışının diğer sağlık kuruluşlarına da örnek olması temennisinde bulundu.
Ortopedia Hastanesi Direktörü Fırat Uzer de, kan bağışının önemine işaret ederek, “kan bağışı gerçekten hayat kurtarıyor. Kaynağı insan olan kanı başka bir yerden temin etmenin mümkün olmadığı gerçeğinden hareketle çevremizdeki herkesi kan bağışına teşvik etmek için Acıbadem ile böyle bir projede biraraya geldik. Örnek olmasını diliyorum” diye konuştu.
|