Mersin Yazarlar Derneği’nden Anlamlı bir Etkinlik

Mersin Yazarlar Derneği’nden Anlamlı bir Etkinlik

Gündem - 08-06-2026 13:38

Mersin Yazarlar Derneği’nden Anlamlı bir Etkinlik

İstikbal Özel Haber/Fatma Aydın-Mersin Yazarlar Derneği-MEYAD Başkanı Rüştü Aydın ve üyeler 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle “Yaza Merhaba” diyerek doğada bir araya geldiler.

MEYAD üyesi Yusuf Aktarla’nın Karacailyas’ta ki çiftlik evinde bir araya gelen şairler ve yazarlar önce kahvaltı ettiler, kahvaltının ardından Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Emekli İmam Salih Özbay Kur-an-ı Kerim Tilaveti okudu ve yemek duası sonrasında şairler şiir okudular.

Şiir ve sohbetin ardından doğada kirli olan ne varsa temizliğe başladılar…

Seraların ve ağaçların arasında, ana yol kenarlarında çöp olarak atılmış cam ve plastik şişeler, naylon poşetler, kağıtlar tek tek toplanıp siyah çöp poşetlerine doldurdular.

5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle yapılan etkinlik için Başkan Aydın, doğal çevre ile insanın kendi eliyle yaptığı çevre hakkında bilgi vererek, çevrenin temiz tutulmasının önemini anlattı. Temiz tutulmayan çevre sonucunda insanlığın yok olacağını dile getiren Başkan Aydın, iklim ve çevrenin küresel sorun olduğuna da dikkat çekerek bu sorunu sıfır atık projeleri ile en aza indirgemeye çalışıldığını dile getirdi.

Mersin Yazarlar Derneği-MEYAD Başkanı Rüştü Aydın konu hakkında yaptığı konuşmada, birliğin beraberliğin, kaynaşmanın böyle etkinliklerde daha anlamlı olduğuna dikkat çekti. Mersin Yazarlar Derneği olarak üye, yakınları ve dostları ile sık sık bir araya gelerek yapılan etkinlikler ile farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını söyledi. Başkan Aydın, Bu anlamda kendilerini çiftlik evinde misafir eden Şair Yusuf Aktarla’ya teşekkür etti.  

Ev Sahibi Contacı Yusuf Aktarla, MEYAD Başkanı ve üyelerine katılımları için teşekkür ederek, her zaman çiftliğinde etkinlik yapabilecekleri sözünü verdi.

Toplantıya: MEYAD Başkanı Rüştü Aydın, Dernek Başkan Yard. Yaşar Yılmaz, Yönetim Kurulu Üyesi Salih Özbay, Üyeler: Fatma Öztutan, Fatma Özger Bilgiç, Fatma Aydın, Münire Toz Aktolga, Suzan Akalan Tamtakıroğlu, Hülya Çapar, Yılmaz Bilgiç, Abdurrahman Karakuzu, Ayşegül Öztürk ve Gazeteci Yakup Boncuk ile ev sahibi Contacı Yusuf Aktarla, eşi, kızı, gelini, damatı ve akrabaları ile katıldılar.

Konuşmalardan sonra toplantıya katılanlar, güller arasında fotoğraf çektirip, müzik eşliğinde oyun oynayıp eğlenmelerinin ardından etkinlik sona erdi.

 

 

 

Günün Diğer Haberleri