AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yayman’dan MGC’ye Ziyaret

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yayman’dan MGC’ye Ziyaret

Politika - 08-11-2026 12:35

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yayman’dan MGC’ye Ziyaret

 

İstikbal Özel Haber/ Fatma Aydın-AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yayman ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu başkanı Yılmaz Karaca Mersin Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti.

Ak Parti Mersin İl Başkanlığının düzenlediği "Türkiye Yüzyılı Buluşmalar” kapsamında 7.11.2026 Cumartesi günü Suphi Öner Öğretmen Evi’nde partililere ve Mersin medyasına konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yayman aynı gün akşam üzeri Mersin Gazeteciler Cemiyeti’ne ziyarette bulundu.

Mersin Gazeteciler Cemiyet Başkanı R. Kaya Tepe ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu başkanı Yılmaz Karaca ve basın mensupları; Ak Parti Genel Başkan Yardımcı Hüseyin Yayman ve beraberinde; Ak Parti Mersin İl Başkanı Adem Aldemir, Mersin Milletvekili Ali Kıratlı’yı kapıda çiçekle karşıladılar. “Mersin basınını, Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etmeden Ankara’ya gidilmeyeceğine vurgu yapan Başkan Yardımcısı Hüseyin Yayman basın mensupları ile sohbet etmek ve dinlemek istediğini söyledi.

MGC Başkan R. Kaya Tepe, Mersin’in güzel bir kent olduğunu belirterek yerelde hizmet vermenin zorluklarını dile getirdi. Yerel basının güçlü olması gerektiğine vurgu yaparak, kamu reklamların  yerel basına aktarılmasının önemine değindi.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu başkanı Yılmaz Karaca, Anadolu basınıyla ilgilendiklerini, diğer basınla ilgilenmediklerini belirterek. Zaman zaman suçlanan mağdur olan, gazetesi kapananların tepkisi oluyor. Biz diyoruz ki, Anadolu’da mağdur olan bir gazeteciye sesini çıkarmayanların yanında olmayı prensip olarak benimsemiyoruz” dedi. Başkan Karaca, Yıllardır mesleğine emek vermiş gazetecilerin yeni çıkan yasa ile mağdur olduklarını da söyleyerek, Anadolu basınına sahip çıkılması gerektiğinin altını çizdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yayman, “Yarım elma gönül alma” deyişini hatırlatarak ziyarette bulunduğunu söyledi ve gazeteciliğin 4. Kuvvet olduğunu söyledi. Gazeteciler ile eylem adamlığının birbirine karıştığını dile getiren Yayman, yazılı basına ve dijital medyaya önem verilmesini istedi. Basılı gazetelerin adedinin azalarak dijital baskıya geçtiklerini ve bu durumda Dijital veri yasasının önemli olduğunu söyledi. Dijital Veri yasasının Türkiye’nin Milli Güvenlik Meselesi olduğuna dikkat çekerek, dijital yasanın da hazırlandığını söyledi.

MGC Başkanı Rüstem Kaya Tepe, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yayman'a günün anısına gazeteciliği anlatan bir kitap hediye etti. 

 

 

Günün Diğer Haberleri