Din Görevlileri Kahvaltı Programında Buluştu

Din Görevlileri Kahvaltı Programında Buluştu

Yerel - 28-04-2026 11:58

Din Görevlileri Kahvaltı Programında Buluştu

 

Türk Diyanet Vakıf-Sen Anamur İlçe Temsilciliği tarafından düzenlenen kahvaltı programı, sendika üyeleri ve ailelerinin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Programda sendikanın vizyonu, üyelerin hak mücadelesi ve yeni dönem hedefleri ele alındı. Katılımcılar, istişare ve dayanışma vurgusuyla birlik mesajı verdi.

İlkeli Sendikacılık ve Milli Değerler Vurgusu

“Önce Ülkemiz ve Milletimiz” İlkesi Öne Çıktı

Programın açılış konuşmasını yapan İlçe Temsilcisi Abdullah Uysal, sendikanın temel yaklaşımını “Türkiye sevdamız, ekmek için kavgamız” anlayışıyla özetledi. Uysal, din görevlilerinin sadece ekonomik hakları için değil, aynı zamanda milli ve manevi değerlerin korunması için de sorumluluk taşıdığını belirtti.

Uysal konuşmasında, “Üyelerimizin maddi ve manevi her türlü sorununda yanlarında olmayı görev biliyoruz. Sendikal mücadelemiz, değerlerimizi koruma hassasiyetiyle yürütülmektedir” ifadelerini kullandı.

Mersin Şubesi’nden Güçlü Katılım ve İstişare

Yeni Yönetim Kurulu Üyelere Tanıtıldı

Programa katılan Mersin Şube Başkanı Nuh Yel, 8. Olağan Kongre sonrası oluşan yeni yönetim kurulunu tanıttı. Yel, Diyanet teşkilatındaki çok parçalı sendikal yapının temsil gücünü zayıflattığını belirterek, güçlü bir birlikteliğin önemine dikkat çekti.

Türk Kamu-Sen’in köklü geçmişine vurgu yapan Yel, teşkilatın kurumsal birikimiyle üyelerin haklarını daha etkin savunmayı hedeflediklerini ifade etti.

Sendikal Mücadelede Kararlılık Mesajı

“Güçlü Temsil İçin Birlik Şart”

Şube Başkanı Nuh Yel, sendikacılığın yalnızca sosyal imkanlar sunmakla sınırlı olmadığını, asıl görevin personelin özlük ve sosyal haklarını kararlılıkla savunmak olduğunu dile getirdi.

Yel, “Üyelerimizin desteği en büyük gücümüzdür. Sorunlara çözüm odaklı yaklaşarak daha etkin bir sendikal yapı oluşturmayı hedefliyoruz. Güçlü temsil, ancak birlik ve beraberlikle mümkündür” dedi.

Program Notları

Katılımcılar: Şube Başkanı Nuh Yel, İlçe Temsilcisi Abdullah Uysal, il yönetimi ve çok sayıda din görevlisi

Ele Alınan Konular: Üye hakları, teşkilat imkanları, öğrenci destekleri, kurum içi liyakat

Amaç: Dayanışmayı artırmak ve yeni dönem hedeflerini paylaşmak

 

 

Günün Diğer Haberleri