Balta: “Gelecek vizyonumuzu anlatmak için harekete geçtik”

Kıvanç Zaimler Sabancı Holding’in yeni CEO’su oldu
Kıvanç Zaimler Sabancı Holding’in yeni CEO’su oldu
İçeriği Görüntüle

TÜİOSB Yönetim Kurulu Başkanı Gül Akyürek Balta, çalışmaları hakkında bilgi paylaştı. TÜİOSB İklim Eylem Planı Çalıştayını gerçekleştirdiklerini söyledi.

Başkan Balta, “Türkiye’nin ilk yeşil doğan OSB’si olarak hedeflerimizi, sahada yaptığımız çalışmaları ve gelecek vizyonumuzu anlatmak için harekete geçtik ve geniş katılımlı bir basın buluşması gerçekleştirdik.

35’in üstünde ulusal ve yerel basın mensubunu ağırladık. NTV, Hürriyet, Dünya Gazetesi, Nasıl Bir Ekonomi Gazetesi, Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı gibi ulusal basından pek çok temsilciyle birlikte Mersin’imizin yerel basın emekçilerini de misafir ettik.

Basınımızın TÜİOSB’ye gösterdiği ilgi, memnuniyet vericiydi… Yoğun katılım ve yöneltilen sorularla; TÜİOSB’nin bölge ve Türkiye ekonomisine katkısının çok yakından takip edildiğini bir kez daha hissettik. Basın buluşması sonrası yazılı ve görsel basında 100’ün üstünde habere ve TV programlarına konu olduk.

TÜİOSB markasının ülke genelinde ve çeşitli yatırım ortamlarında tanınırlığına yaptığımız bu katkı ile etkinliğimizin önemini bize gelen olumlu dönüşlerden anladık. İlk kez gerçekleştirdiğimiz basın buluşmasını belirli periyotlarda yapma kararı aldık.

Geçtiğimiz ay önemli bir etkinliğe daha imza attık. Çukurova Kalkınma Ajansı Teknik Destek Programı desteğiyle TÜİOSB İklim Eylem Planı Çalıştayımızı gerçekleştirdik. Kamu, özel sektör, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle birlikte gerçekleştirdiğimiz çalıştayımızda, bölgesel ölçekte önemli bir istişare süreci yürüttük.

TÜİOSB olarak hedeflerimiz çok önemli ve değerli; dünya markaları yaratarak hem gıda sektörüne hem de karma sektörlere yön verecek, sürdürülebilir yeşil bir ekonomi planlamalarımız doğrultusunda Çukurova Bölgesi’nin ve Türkiye’nin dünyaya açılan penceresi olacağız. Hedeflerimize ulaşmak için dur durak demeden çalışmaya devam edeceğiz.” Dedi.