TÜİOSB Yönetim Kurulu Başkanı Gül Akyürek Balta yazılı basın bülteni yayınladı. Balta yayınlanan bülteni ile basına yapılan çalışmaları anlattı.
Basın açıklaması şöyle; “Bildiğiniz üzere, TÜİOSB olarak ikiz dönüşüm (Yeşil ve Dijital Dönüşüm) amacı ve felsefesiyle çalışıyor ve hedeflerimizi belirliyoruz.
Dijital ve yeşil dönüşüm, yenilenebilir enerji, enerji verimliliği, sürdürülebilir tarım, yeşil teknoloji ve dijital hizmetler gibi sektörlerde yeni iş alanları yaratır. Ayrıca bu sektörler arasında yeni iş birlikleri geliştirerek büyüme ve istihdamı artırarak ekonomik kalkınmaya katkı sağlar.
Bir diğer husus, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımının öncellemesi ve dijital teknolojilerin entegrasyonu, fosil yakıtlara olan bağımlılığı azaltır ve enerji maliyetlerini düşürür. Bu, işletmelerin ve tüketicilerin enerji faturalarını azaltarak ekonomik tasarruf sağlar.
Özellikle vurgulamak isterim ki, ikiz dönüşüm, kaynakların daha verimli kullanılmasını teşvik eder. Dijital teknolojiler, üretim süreçlerini optimize ederek maliyetleri düşürür ve yeşil dönüşüm, çevresel sürdürülebilirliği sağlar. Bu, işletmelerin rekabet gücünü artırır ve ekonomik büyümeyi destekler.
Tabiatıyla, çevresel kirliliğin azaltılması ve dijital sağlık hizmetlerinin yaygınlaşması, sağlık sorunlarını ve çevreye verilen zararları azaltır. Bu durum, sağlık harcamalarını ve çevre temizleme maliyetlerini düşürerek ekonomik tasarruf sağlar.
İkiz dönüşümle önemsediğimiz bir konu daha var. O’da yenilikçi teknolojilerin geliştirilmesini teşvik etmesi… Dijital ve yeşil teknolojiler, yeni pazarlar ve iş fırsatları yaratır, ekonomik büyümeyi destekler.
Ortak geleceğimiz için teknoloji ve doğa arasındaki refah ve ekolojik uyumu ifade eden “ikiz geçiş”in potansiyelinden gerçekten yararlanmak için bütünsel bir yaklaşıma ihtiyacımız var. Bu, dijital teknolojilerin çevreye duyarlı ve sosyal açıdan kapsayıcı bir şekilde geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması anlamına geliyor. Bu geçişlerin adil ve eşitlikçi olmasını içeren sosyal boyutun da acil bir şekilde bu sürece entegre edilmesi gerekiyor. Diğer bir deyişle, Üçüz Dönüşüm konusunu gündemimize almalı ve bu konuyla ilgili çalışmaları başlatmalıyız.
Tüm bu hususların bize sağlayacağı nihai sonuç: sürdürülebilir kalkınma ve çevresel koruma, sosyal dönüşüm ile birlikte ekonomik büyümeyi teşvik eden çok yönlü bir süreç olmasıdır. Bu dönüşüm, uzun vadede daha sağlıklı ve sürdürülebilir bir ekonominin kapılarını bize açacaktır.
TÜİOSB olarak, ufkumuzun ve gayretimizin bize pek çok kapı açacağına olan inancımla
Saygı ve selamlarımı sunuyorum.” Dedi.