Silvikültürel Uygulamalar Hizmet İçi Eğitimi Bozyazı’da Başladı
18-20 Ekim 2023 tarihleri arasında Bozyazı ‘da yapılacak olan Silvikültürel Uygulamalar Hizmet İçi Eğitim ve Arazi Çalışması semineri başladı.
Eğitime, emekli Öğretim Üyesi, Sedirin Babası Sayın Prof. Dr. Melih Boydak, Silvikültür Daire Başkanı Sayın Kahraman Temür, Orman Bölge Müdürü Mustafa Yalçın, Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Fulin, Ankara’dan gelen Şube Müdürleri Uğur Tüfekçioğlu, Orhan Yazıcı, İsmail Cengiz Metin, İsmail Hakkı Barı ve Serdar Özkan Kıbrıs’tan gelen İşletme Şefi Çınla Karaali Aygün, Silvikültür Şube Müdürü Dr. Hakan Keleş, Hatay Silvikültür Şube Müdürü Mustafa hüner, Doğu Akdeniz Ormancılık Araştırma Enstitüsü Başmühendisleri, İşletme müdürleri, Şube Mühendisleri ve İşletme Şefleri katıldı.
Mersin Orman Bölge Müdürü Mustafa Yalçın açılış konusmasinda, Son zamanlarda küresel ısınma ve iklim değişikliği nedeniyle yaşanan doğal felaketler ekosistemimizi bozmaktadır. Ormancılığın temelini oluşturan silvikültür ve ağaçlandırma çalışmaları, ormanların arttırılması, sürdürülebilirliği ve geliştirilmesinde büyük önem arz etmektedir. Bu çalışmalar ekosistemi korumak adına yürütülen çalışmalardır. Ormanlarımızı korumak ve yaşatmak amacıyla sizlere sunulan eğitimlerin meslek hayatınızda çok fayda sağlayacağını ve kolaylıklar sunacağını bilmenizi isterim. Bizler de Orman Genel Müdürlüğümüzün görevleri doğrultusunda üzerimize düşeni her birimiz ayrı ayrı yaparak, bu teşkilatta bulunmamızın gereğini yerine getirme gayreti içerisinde olmalıyız” dedi.
Silvükültür Daire Başkanı Temür “Mersin Orman Bölge Müdürlüğü geçmişten bu yana Silvilkültürel Faaliyetler konusunda %100 ve üzerinde gerçekleşme göstermektedir. Tabi bu konuda Bölge Müdürümüzün de katkıları yadsınamaz. Bilindiği üzere küresel sıcaklık ve iklim değişikliği artık dünyamızın ve insanlığın geleceğini tehdit etmektedir. Bizler de ülkemizin ve ormanlarımızın geleceği adına, silvikültür planlarımızı, rehabilitasyon projelerimizi ve ağaçlandırma çalışmalarımızı mutlaka YARDOP prensipleri doğrultusunda tamamlayacağız ve uygulamalara geçeceğiz. 2024 yılında ormanlarımızın korunması ve geliştirilmesi amacıyla, Mersin Orman Bölge Müdürlüğümüzde İDOP (İklime Dayanıklı Ormancılık Projesi) ile ilgili çalışmalara başlayacağız. “Dedi.
Daha sonra emekli Prof. Dr. Melih Boydak sunumları ile eğitime devam edildi. Sedir ve kızılçam hakkında bilgiler veren Boydak. Özellikle mesleğe yeni başlayan mühendislerin bu iki asli ağaç türü hakkında ayrıntılı bilgiler verdi. Eğitim sonraki günlerde arazi programı ile devam edecektir.
Eğitimin ülkemiz ve bölgemiz ormanciligina hayırlı olmasını dileriz.