KOMŞULARIMIZDAN İKİ GÜZEL İNSAN: HAMZA AMCA-HAYDAR AMCA

KOMŞULARIMIZDAN İKİ GÜZEL

İNSAN: HAMZA AMCA-HAYDAR AMCA

Güzel insanlara ve onların yaptıkları güzellikleri/iyilikleri paylaşamaya ihtiyacımız var hatta sorumluluğumuz da.

Büyüdüğüm, çocukluğumu, gençliğimi yaşadığım mahalleye, sokaklara ve insanlara karşı sorumluluklarım da var. Turgut Türkalp Mahallesi. Mersin Toroslar da güzel sakin bir mahalle. İsmi ve sınırları birçok kez değişmiş ama yüreği hep güzel kalmış bir yer.

Hamza amca daha doğrusu amcamız rahmeti rahmana kavuştu. Haydar amcanın da geçen günlerde vefat ettiğini çok muhterem eşinden öğrendim. Ağbimle birlikte mevlitlerine iştirak ettik.

Hamza amca; kamyoncu olarak bilinirdi. Kırmızı bir kamyonu vardı. Yaz olduğunda neredeyse her pazar. Mahalleliyi kamyonuna doldurur, denize, pikniğe götürürdü. Herhangi bir para falan istemezdi elbette. Öyle bir yapısı da asla yoktu. Herkes yiyeceğini, içeceğini alırdı. Yer, gezer ve eğlenir en sonda akşam mutlu mesut dönerdik. Çocukluğumuzda ne kadar mutlu olduğumu sizler düşünün. İyi bir komşu, iyi bir insandı. Allah rahmet eylesin.

Haydar amca; Almanya da yıllarca yaşamış, çalışmış emekli olup yurda dönmüştü.

Mahallemizde 2 katlı evi vardı. Altta kahvehanesi olan bir bina. Karşıdaki boş arsaya bina yapmaya karar vermiş. Orada biz top oynardık. Su birikince çam kabuğundan gemi yapar yüzdürürdük. Oranın inşaata dönüşmesine üzülmüştük. İnşaata başlayınca bize gün doğdu bir şekilde. İnşaata tuğlalar taşınacaktı. Bu işi ben ve arkadaşlarım yaptık. Kolay değildi. Ama para kazanıyorduk. Allah razı olsun. Emeğimizin karşılığını hemen ödüyordu.

Evi tamamladı yıllar sonra o kahveyi kendisi işletmeye başladı. “Herkes evinin önünü süpürürse, sokak temiz “ olur denir. Rahmetli Haydar amca, kahveyi, kahvenin önünü değil sağı solu sokakları üşenmeden her gün süpürür yıkardı. Temizliği sever, dikkat eder, her zaman da nasihat ederdi.

İnsanların; güzelliklerini, güzel huylarını örnek alalım ve değer verelim.

Hakkın rahmetine kavuşanlara Allah rahmet dilerim.

Son bir cümle belki merak edenler olmuştur. Nereli? Bu önemli mi, önemli olan “İNSAN, İYİ İNSAN OLMAK.”.